1 Advent

Ja å ingen ljusstake har jag fått upp än heller. Jag hoppas på att den kommer upp senare idag men vi får se. Vi var ute en sväng med bilen igår å när vi körde förbi beväringsgatan lös det nästan i alla fönster. Det är så himla fräckt att se.
Ensam även idag Mikael jobbar heldag idag. Trist som fan men han skulle komma hem å äta middag med mig sen vid två.

Jonathan sov nästan hela dagen igår så när väl natten kom ville han inte alls sova. Så vi kom i säng vid 2 i natt. Å nu sover han igen. Men idag ska jag allt se till att han inte sover så mycket. För när natten kommer vill faktiskt jag sova.

I morgon ska vi till familjerättsbyrån låter jätte hemsk men vi ska dit och skriva på papper om att det är Mikael som är pappa till Jonathan så vi båda står som vårdnadshavande. Vi skulle fixat det innan han föddes men vi viste inte riktigt vart man skulle ringa men nu hörde dom av sig till oss så det löste sig ändå.

Så va det lördag

Ja å själv sitter man åter igen. Eller ja inte riktigt själv plutten är ju här med. Väntar på att pojken ska sluta jobba men det dröjer åter några timmar till dess. Han var hemma en liten stund förut innan han åkte till jobbet för att jag skulle få titta på bilen. Den va i riktigt fint skik. Hoppas nu bara att den är så bra som den ser ut.

I morgon är det första advent å det betyder att det är ännu närmare jul. För första året på väldigt länge ser jag fram emot själva julafton. Jag beställde massa kläder till Jonathan för dom hade grymt bra rea på hm:s sida. Så om ni vill ha kläder bör ni passa på nu. Jag beställde kläder för 400 spänn å bara till Jonathan å det blev en väldans massa. Gött de då slipper han gå med rumpan bar när han vuxit till sig.

Jag måste klura ut vad jag ska köpa i julklapp till alla. Mammas är den enda som är klar. Pappas är inte heller så svår. Måste bara ta mig ut å köpa det med. De e inte ens hälften så lätt nu längre :O( Men men de kommer  det med.




Fredag

Idag är lill killen 4 veckor gammal. Svårt att tro. Skönt att tiden går för ju fortare tiden går desto fortare blir han av med sin kolik. Magdropparna funkar kanske mot "kvälls koliken" men nu istället kom den vid 4 och artade sig i konstant skrikande till 6 på eftermiddagen. Hellre på eftermiddagen än på kvällen/natten. Men jag vill helst av allt inte att han ska ha den alls. Men det kanske tar ett tag innan det funkar som det ska.

Mikael jobbar i helgen så nu var man själv igen. Det blir mycket själv tid. Både mysigt och lite jobbigt eftersom man bara kan göra saker när han sover. Men men jag hoppas att det blir bättre snart och grabben kan vara lite mer självständig.




Ett stort GRATTIS

Ja ett stort grattis till Josephine å Patrik som fick en liten Pontus i tisdags. Hoppas nu att ni mår bra å så. Längtar så tills vi kan komma å hälsa på.

Igår köpte vi magdroppar till Jonathan å de verkar funka faktiskt. Igår va han lite gnällig bara men inget skrik. Så himla skönt. Hoppas bara att det håller i sig så det inte bara var tillfälligt.

Synd bara att han inte vill sova lika länge som sin mamma. Idag var vi uppe halv 9. Men men  ska man ändra dygns ryttm som man ändå måste göra sen är det väl lika bra att göra det från början antar jag.

Jag är riktigt glad faktiskt vi var på bvc igår å Jonathan väger 4770. Så inte konstigt att kan får kramp i armen när man ammar. Jag själv har gått ner 15 kg å är under min ursprungliga vikt. Vilket defenitivt inte gör mig något. Så det kanske blir beach 2009?

försäkring

Japp igår va det en tjej här ifrån trygghansa å tjöta försäkringar så nu är Jonathan oxå försäkrad skönt de.
Å en bil det blev det en ovlov.
Idag fick jag min första utbetalning från försäkringskassan för 21 dagar blev det 2600?
Jag ringde i frågade hur i hela helvetet dom räknade när jag fick ut 10 00 för 27 dagar när jag var hemma med havandeskapspenning. Då sa hon att det hade blivit fel men att hon skulle fixa det. Så nu får vi se hur lång tid det kommer ta innan jag får se resterande pengar.
Kul nu när det snart är jul å allt =(
Jag blir så arg...

Hoppas nu att det går bra för Pingu. Jag längtar till och med efter att få träffa deras lilla liv.


Våran bil

Måndag

Ja de va visst det idag. Mamma fyller år tråkigt att inte kunna vara där å ge henne frukost på sängen.

Igår va en väldigt jobbig dag. Jag hatar att se min pappa så otröstlig. Vad man än gör kan man aldrig göra det bättre. Han lekte i alla fall med Jonathan ett tag å han verka tycka att det va jätte kul med morfar specielt hans lilla skjorta (om de e så det stavas). Farmor tyckte oxå att vi hade gjort ett mycket bra jobb =)

Idag blir det en slappis dag det snöar å vi är trötta efter nattens skrik. Mikael jobbar å sen ska han åka å kolla på bil. Hoppas att denna bilen är bättre.



Tro det eller ej men det är Stino och Jonathan =)
Å dom ser glada ut båda två

Ingen bil...

Nopp det blev ingen bil idag. Va tydligen bara rena skiten. Jag fick i alla fall gjort lite grejer idag som att diska och vika in alla kläder som vi tvättede igår. Så nu är det bara dammsuga kvar å de tänkte jag väl att jag skulle hinna med innan besökarna kommer i morgon. Fast det blir bara pappa och farmor dessvärre. Pappas "vän"  finns tyvärr inte längre med oss.  Stackars pappa.

De kommer nog bli en liten halv dyster dag i morgon är jag rädd för. De som skulle bli en glad dag. Hoppas att Jonathan kan få min pappa att le lite i vart fall.

Jonathan har lätt drabbats av kolik eller något för åter i natt var han vaken till 2. Å nu har han sovit efter en grym skrikattack vid 9. Så nu kommer han säker inte sova i natt heller. Men vi får väl se. Hoppas går ju.

Pust å stånk

Ja att tvätta själv är nog inget jag kommer att göra jätte ofta. Shit va krävande det är när det finns en till som måste va med. Men det funkar ju. Snart kommer Mikael hem å då får han ta plutten medans jag är i tvättstugan. Tur att jag hittade min långa sjal igår så nu ligger han i den på min mage så jag åtmindstånde har händerna fria. Han ser dessutom ut att trivas bra där i.

I natt ville Jonathan vara social med sin mamma till kl 2 på natten så det har inte vart mycket sömn inte. Känner mig lite svimfärdig. Men de går nog över med lite mat.  I motgon ska Mikael åka å titta på bilen å sparka på däcken =P Hoppas nu att den är något att ha. Jag å Mikaels mamma ska va kvar hemma. Skönt med avlastning.

Sen på söndag kommer pappa med "vän", farmor å kanske min bror. Farmor var så söt å meddelade att jag inte behövde tänka på fikabröd för det skulle hon minssan fixa. Tur att vi har kruttanten på 81 bast. Hoppas vi får ha kvar henne länge till. Så Jonathan hinner skapa en uppfattning om vem hon är.

I natt kom då snön. Linda du ville ha den å den kom. Hoppas nu bara att den hinner ligga kvar iår så vi kan testa t-faten som vi införskaffade förra året.




Mera Jul

Jag gillar nog allt som har med julen att göra. Allt mys å alla ljus. Till och med julhandeln tycker jag om. Allt utom alla korvar då så klart. Men det finns vissa saker som är extra goda med julen.

1. skumtomtar
2. Glögg
3. pepparkakor

Varför finns inte dom året om för?


Sömntuta

Ja Jonathan sitter i babysittern å sover. Skönt att han somna utan att jag satt å höll i honom men han sitter ju upp å sover så jag kommer nog få väcka honom snart. Sittern är ju inte riktigt till för att sova i.
De e inte så roligt att ta med grabben ut på promenader när det bokstavligen vräker ner från himlen. Men vi har vart ute tre dagar i rad nu så de blir nog en inne dag i dagför mig och herren.
 
På lördag ska Mikael åka å kika på bil med sin pappa. Hoppas att dom hittar någon billig å bra. Det skulle vara så skönt med egen bil å slippa utnytja Linda jämt. Hon behöver lite avlastning =P
Sen på söndag kommer nog pappa å hans "vän".

Ibland hatar jag att bo i gbg. Eller ja inte i själva gbg utan så långt bort från mamma å familj. Det skulle vara skönt nu när mamma ändå bara går hemma att kunna hänga med henne om dagarna i stället för att sitta själv på var sitt håll. Men de e ju livet jag har valt =( 

Ännu ett Grattis

Ja för idag fyller min kära pojke år. Synd bara att han jobbar heldag så det blir inte mycket till firande inte. Ska väl försöka hitta på något.
I morgon blir det BVC igen å sen ska jag ta med Mikael på en liten surprise. Han kommer att gilla den det vet jag.
Annars händer inte mycket idag. Jonathan har fortfarande inte klivit upp ur sängen än. Skönt med lite egen tid. De blir inte så himla mycket av den vara nu längre. Men han vaknar nog snart. Tänkte att det vore trevligt om vi kom ut i dag. Får väl se om det blir av eller inte.

Ojoj

Första dagen jag å Jonathan är "själva". Mikael började jobba idag å än så länge har allt gått bra. Jag har hunnit med halva disken. Får väl se om andra halvan blir klar innan Mikael kommer hem. Annars har vi inte gjort något i dag.

Igår var det jätte trevligt. Känndes konstigt att åka med Mikael bara vi tre. Men det var jätte skönt. Hannie blev jätte glad när vi kom. Å mamma fick gosa lite till med Jonathan. Mammas hund Winston tyckte att Jonathan var jätte rolig å smakade jätte gott.  Sen åkte vi till Herrljunga å hälsa på. Å i riktig grabbanda för att passa in i gänget sket ju så klart Jonathan de första han gjorde hemma hos Robban. Kenny ville inte hålla för han var rädd för att tappa honom. Jag tror mer på att han inte ville känna skitlukten =P Sen efter herrljunga blev det vårgårda. Mikaels mamma såg rätt chockad ut när hon såg mig i fönstret. Så vi var inte hemma förrän vi ett i natt. Men de va allt en underbar dag å farligt dyrt var det inte heller att hyra bil. Det slutade på ca 500 spänn å det kan de ju vara värt. 



 

Grattis

Idag fyller min syster yster 14 bast. Så jag å Mikael har tänkt att ta en tripp å överraska henne. Mikael måste ju kolla om lappen funkar =P

Nu ska jag gå å fixa iordning mig innan vi ska dra.



Idag fyller min lilla knort 2 veckor


Grattis

Ja idag har min kära pojke klarar körkortet. Gud va han var nervös. Men bra det gick det ju. Skönt de nu är det bara att tuta å köra.

Jonathan tappade sin navelsträng igår. han har även fått ett personnr så nu är han allt en egen indevid. Fast det är svårt att tro. Han bor ju praktiskt taget på mig. Han har nog haft lite magknip tror jag allt. För han har gnällt en hel del idag å inte haft någon ro att sova. Men vi får väl se om de blir bättre snart.

Nu kallar plikten

Mysdag

Ja idag har vart en riktigt mysig dag. Vaknade kl 8 å gick upp å bytte på lillen sen var det lite mat som gällde. Sen somnade jag om på pojkens arm å vaknade inte igen förrän kl 10. Sen satt vi å titta lite på tv å när lillen somnat gick vi å lagade mat ihop. De e konstigt när man baraär två värdesätter man inte alls den tiden man bara har har för varandra alls lika mycket som nu när det finns en till som vill ha uppmärksamhet 24 timmar om dygnet. Det känns att man är småbarnsförälder vill jag lova.

Fick var sin ros av Thommys syrra som var här en sväng som grattis för lillen. Jätte gulligt av henne.

I morgon är den stora dagen. Hoppas att allt kommer gå bra.

Undrar när Pingus lilla/e vill titta ut. Vore ju kul om de händer snart.

BVC

Japp idag var första bvc besöket. Jonathan hade gått upp jätte bra i vikt nu väger han 4140g å hade växt en halv cm. Allt gick jätte bra. Skönt att höra att man sköter sitt lilla liv bra.
Mikaels bror å hans tjej var här en snabbis å hälsa på men då sov Jonathan. Men vi fick en jätte gullig nalle av dom och ett fint kort.

I morgon blir det till att tvätta. Fy vad trist men välbehövligt. Jag ska försöka ringa till Stino å tjöta lite skit men de e inte så lätt när man har en gnällspik som vill ha mat. Men jag ska allt göra ett försök.




Moster Hannie å Jonathan. Tänk att hon har vart så liten med.

Trött

Nu är vi riktigt trötta efter alla besök vi har haft. Men dagens besök var under mycket lugnare former. Alla tycker att Jonathan är så söt å lugn å inte för så mycket väsen. Å visst det är nog så. Han är ganska väl anpassad. Han gnäller inte överdrivet mycket å det är jätte skönt. För hans skrik skär i hjärtat.

I morgon är det bvc som gäller det ska bli intressant å se om han har växt något å vad dom har att säga. Allt är så nytt. 
 
Jag har en fråga till er Emma och Sandra när era små hade kommit var ni tvungena att ringa till försäkringskassan och anmäla det då eller hörde dom av sig till er? Jag fattar inget av det där.



Här ligger mina hjärtan och sover gott!

Släktbesök.

Idag har tjocka släkten vart här. Mamma, Hannie, Sarha, Cirre, Maja och Peder och titta på vårat lilla troll. Självklart blev det en massa sniffande och gosande. Känns lite jobbigt att bo så långt "hemmifrån". Man kan ju inte riktigt träffas när man vill. Så det var allt lite jobbigt när dom skulle åka. Det var jätte trevligt när dom var här. Mamma hade bakat och gjort mat som hon hade med sig. Sen fick vi massa grejer till Jonathan. Hon är allt snäll min mamma.
Å nu har jag faktiskt lite egentid. Mikael är ute å går med Jonathan å Thommy. Så nu är jag alldeles själv hemma skönt fast tomt.

Igår badade Jonathan för första gången han gillade det skarpt. det var roligt att de hur han reagerade på vattnet. Men han tyckte allt att det var riktigt gött. Brås på mamma där som kan ligga i badet i flera timmar =)

I morgon kommer Mikaels farmor och farfar och hälsar på det ska bli trevligt.

              
Tar ett bad                                        Så här ser magen ut en 
                                                           vecka efter förlossningen 





Förlossningen.

Värkarna kom igång på riktigt vid 5 på morgonen men bm tyckte att vi skulle vänta lite hemma till.
08:34 Inskrivning CTG tas 145 slag per minut. Samandragningar mellan 3-4 minuters intervall
09:30 Öppen 4cm
09:37 Börjar med lustgas
10:00 Dom sätter en kanyl i armen på mig så att dom kan ta massa blodprover pga min "blödarsjuka"
10:20 Ett nytt blodprov tas
11:55 Meddelas att ett av proven måste tas om. Det tar en halvtimma innan jag får veta om jag kan få EDA eller inte
12:30 Narkosläkaren godkänner EDA
13:30 EDA läggs
14:30 Byte av barnmorska CTG sätts 140 slag per min. Glesare samandragningar. Öppen 8 cm
17:50 Vattnet går
19:30 Samandragningarna har glesnat och värkstimulerande ges börjar även med lustgas igen
20:30 Höjning av värkstimulerande
21:30 Byte av barnmorska
22:30 Värkstimulerande måste höjas till över 200 så läkare kontaktas och godkänner. Huvudet börjar synas
23:15 Jonathan föds. Framstupa kronbjudning
23:25 Placenta kommer spontant
23:30 Bedövning ges för att kunna sys ihop för 2 gradensbristning
03:03 Vi får flytta till BB

Igår var på på storkenmottagningen och tag blodprov på lillgrabben och även hörselprov. Så hör gör han i vart fall. Det kändes som vi var på östra hela dagen men vi var där vid ett å hemma vid fyra. Men tiden går så långsamt fast ändå fort nu när man har saker att göra hela tiden. Sen på kvällen kom Linda en snabbis på besök å henne lyckades Jonathan nästan gasa ihjäl. Haha han kan han vill jag lova Linda satt här med tårar i ögonen.

Idag har våran lilla familj bara vart med varandra vi fick en riktigt mysig "sovmorgon" sen har vi fixat i ordning här hemma och sedan har vi vart på en liten promenad. Han sover mest på dagarna å käkar hela nätterna tur för mig att jag ammar i sängen för fy fan för att behöva gå upp varje gång.


Frågan är vem som härmar vem?



Sömnbrist???

Ja visst trodde jag att den första tiden skulle vara jobbig men inte så här jobbig. Vi saknar rutiner dom blir bättre för var dag. Men sedan vi kom hem ifrån bb har jag å Jonathan sovit i soffan på nätterna för att Mikael har haft viktiga dagar framför sig på både gott å ont. Så dessa två dagar har jag vart själv med Jonathan så jag har haft svårt att somna när han sover och slappna av helt. Men jag hoppas att det kommer bli bättre nu när dom viktiga dagarna är förbi å Mikael inte har tusentals andra viktiga saker att ta hand om.

I natt hoppas jag på att få sova i sängen och inte behöva ta med mig täcket ut i soffan. I morgon ska vi tillbax til östra och göra pku test och hörselprov. Hoppas att det går bra å att det inte visar något. Jisses det finns så mycket saker att vara orolig över.
Nu vet jag hur det måste kännas att ha silikoninplantat för mina boobisar är hårdare än fotbollar. Jag funderar på att köpa en amningspump så jag kan avlasta dom lite ibland. För det är som två läckande soll.


Ett jätte stort grattis till min kära pojk som klarade teoriprovet idag. Jag är så himla stolt för de e ju ingen som inte kan förstå att det har funnits flera tusen andra tankar i hans lilla huvud. Men han gjorde det. Han är bra grym han.

Vilken dag.

Jag undrar när jag ska få sova. Min kära son har seperations ångest. Mikael kanske inte klippte navelsträngen ordentligt. Men det där med napp är en fantastisk uppfinning efter Mikael kom hem med den har både jag å mina tuttar fått villa lite. I morgon hoppas jag på att mitt ellos paket kommit så jag kan gå till hemköp å hämta ut det. Jag ser fram emot att titta på åkpåsen som jag köpte.

EDA:n har satt sina spår allt funkar inte riktigt som normalt. Jag hoppas att det kommer igång snart annars blir det nog en tripp till MVC som jag helst slipper. Mycket med de dom jordiska.

Stino var här ett tag förut så jag fick lite hushålssyslor gjorda i vart fall. Tack så jätte mycket det är en liten tjänst men den är guld värd. För imorgon kommer dom å ska inspektera lägenheterna så man vill ju inte att det ska se ut som ett krig direkt.

 

Väkommen till världen Jonathan

Den 31/10 23:15 ville våran "lilla" grabb titta ut.
Efter tre dygns kämpning kom han äntligen.
4040g och 54 cm lång ett huvudomfång på 36cm.


Precis nykläckt


En mycket mycket stolt pappa  med bra intuitionsförmåga


Bara några timmar gammal.


Den goda maten efter allt kämp.

Vi mår bra allihop men är trötta som bara den. Det kommer en förlossningsberättelse sen när vi har vart på storkenmotatagningen och fått alla papper. Nu ska jag gå å ta hand om våran lilla Jonathan Eng

RSS 2.0