Nordstan

Idag var vi inne i nordstan och som göteborgare måste jag faktiskt erkänna att stan mitt i sommaren en regning dag är lika med helvetet på jorden. Fy fan vad folket blir shoppingsugna så fort solen inte skiner. Det räkte att komma in till  stan så ville jag hem igen. Men Mikael va tvungen till att ha nya skor och det fick han allt. Sen fikade vi och efter det åkte vi hem.
Jag som ille gå å kika i affärerna innan vi åkte in till stan men jag fick total avsmak. Tur för plånboken =O)

Sen tror jag att jag blir lite bortskämd när man är på GeKås så ofta som vi för allt är verkligen dyrt inne i stan till och med det som är på rea. Nej de blir nog en tripp till ullared snart igen förhoppningsvis.



Utan bil

Igår sålde vi bilen. Det känns som man gjort något dumt något man kommer få ångra. Fast innerst inne vet jag att det var ett måste och att det är det bästa. Men jag tror det är den bekväma och bortskämda delen av mig som pratar. När man är van att kunna ta sig vart man vill när man vill.
Hmm jag undrar hur detta kommer gå?

Idag ska vi nog bege oss ut i det fina vädret. Dock har Mikael blivit ordinerat att vila. Så vi får väl se.





Första smakisen



Idag fick Theo sin första smakis. Kattrinplommonpure de va väl så där. Men han verkade fatta grejen me att äta i vart fall så de här kommer nog inte bli några bekymmer.

Igår skrev jag om låten till myror i brallan. Theo skrek som en galning för han var jätte gasig.
Har du gaser i magen?
Sluta vara en sur en,
och släpp ut dom i naturen
Inte illa eller hur?


Jonte kaxar med Mikael




Gothia, hundattack och förkyldning

I måndags kom min mamma och stora lillasyster för att min minsta lillasyster skulle spela i gothia cup. Eftersom Jonte va så himla sjuk fick han å Mikael va hemma och vi ta spårvagnen ut till hisingen. Göteborgarna visade sig inte direkt från den bästa sidan. De första som hände va att en kärring med rolator kom på å körde rakt in i vagnen där Theo låg och sov och när det tog emot gjorde hon det en gång till. Sen pekade hon där mamma sat och sa DÄR SKA JAG SITTA mamma som den vänliga själ hon är flyttade givetvis på sig. Sen när platsen för rullstolar blev ledig skulle hon flytta på sig dit och domderade att jag minsan inte skulle stå ivägen och jag skulle minsan flytta på mig. Sen kom det på en annan barnvagn och då skulle jag minsan flytta på mig igen så hon fick plats men att hennes rollator stog i mitten de va skit samma och då fick jag nog så då sa jag till satkärringen att hon nog allt kunde flytta sin skit oxå. Sen kom det på ett par somalier som hade packning med sig och inte kunde komma så långt in i  vagnen och då sa hon till dom att där i öppningen fick dom minsan inte stå och när dom inte flytta på sig sa hon JÄVLA SVARTSKALLAR NI SKA INTE KOMMA HIT OCH TRO ATT NI ÄGER SPÅRVAGNEN ELLER SVERIGE FÖR DEN DELEN.  Då sa jag till min lilla familj att det gör hon då eller? Så himla otrevlig, rassistisk och rent ut sagt dum i huvudet. Jag hade sån lust att köra över hennes onda ben som hon inte va sen att meddela alla om.
Matchen förlora dock Hannie och vsk.

På tisdagen var hela familjen och även Winston och kikade på matchen som dom förövrigt vann. Men tyvärr blev all uppståndelse kring oss eftersom en annan hade med sig sin agressiva amstaff så när matchen väl var slut kommer den i full fart och sätter sig i Winstons hals. Tur i oturen hade den munkavel så beten blev inte så allvarliga men det slutade ändå på blåstjärnan för Mikael, Jonte och mamma. Bara sekunderna innan attacken satt Winston fast i Theos vagn där han låg och sov jag tackar dom övre makterna för att mamma skulle gå å kissa Winston. Om man vet att sin hund är agressiv VARFÖR tar man med sin hund till folksamlingar då?

På onsdagen spelade Hannie match kl 10 så jag och mamma va hemma med barnen. Jag tror hannie vann den matchen oxå. Sen när dom kom hem bar det av till östra för nya prover för min del. Sen på kvällen spelade Jonte, Sarha och Mikael fotboll och när dom kom in hade Sarha och Jonte vattenkrig i badkaret.

På torsdagen va jag på östra och fick dropp och det tog för övrigt 4½ timma. Jag kan  tillägga att dom man sätter kanylen fel och sprutar in koksaltlösning gör det svin ont. Tyvärr förlorade hannie matchen och dom åkte ut. Så hon och hennes kompis kom hit så dom kunde åka tåget med mamma och Sarha mysigt att få kramas med henne utan all svett =OP

Hoppas ni orkat läsa allt nu kommer lite bilder.


Hannie banny och kusinen Johanna


Suporterlaget verkar vara lite ur fokus?




Bad i havet

I tisdags var det åter dags för doktorn och nytt dropp. Jag låg på 36 i värde så de stiger ju inte direkt. Men jag fick i alla fall trappa  ner ännu mer på kortisonet så från och med idag ska jag äta 20mg i stället för 30mg. Så nu hoppas jag snart att jag återfår min egen kroppsform.
Men mottagningen som jag i normala fall får dropp på har semesterstängt nu så jag får droppet inne på avdelningen jag låg inne på. Det tog dom 1½ timma att bara starta droppet sen krånglade dom till det så det som i normala fall är över på 2 timmar tog över 3½ timma inte roligt alls eftersom jag hade med mig hela maffian. 

Igår var vi i fiskebäck och badade i havet. Eller ja i vart fall jag å Jonte. Men de va sjukt mycket folk inte något vidare barntrevligt dock barnvänligt. Men absolut inte min grej. Då åker jag hellre typ till varberg och slipper ligga och trängas som valrossar.

 

Idag får nog bli en städardag eftersom det inte är speciellt fint väder här. Hoppas bara Mikael är på den iden

Trevligt besök

Idag har vi vart på östra och tagit nya prover på mig inför läkarbesöket och droppet i morgon. Men innan vi åkte hemifrån hade vi pakat med oss badväskan för tanken va att vi skulle bada bara att vi inte bestämt var. Så när vi var klara på östra skickade jag i väg ett meddelande till Sandra för att se om dom va hemma på kvällen och det var dom men de visade sig att dom oxå skulle i väg å bada så vi hakade på.


Jonte ville mest springa ner i vattnet och sitta på mig. Elina däremot var hur modig som helst och simma runt och hoppa.



Nakenfisarna Jonte och Elina leker i sandlådan när Elinas pool blev tråkig.

Jonte tyckte Elina va lite pestig hon ville gärna hålla handen och vara nära. Men Jonte är inte riktigt den sorten i vart fall inte mot tjejer i hans egen ålder. Han hade dock inga problem med att ligga brevid Sandra på filten i solen.


Helgen

I helgen har vi vart i vårgårda och haft det jätte mysigt. Igår var jag å svärmor ute på promenad med småkillarna men vi kom till tångahed sen fick vi gå tillbaka för de va så nedrans varmt och vi hade glömt vattnet hemma. Så när vi kom tbax var det bara att slänga av sig kläderna och ta fram badbaljan.


Där hade Jonte ul i flera timmar


Man får grymt snygg bränna med en klängande Jonte

Idag har vi vart i nolhagaparken och kikat på djuren. Jonte tyckte killingarna var jätte mysiga. Grisen var oxå häftig och speciellt när den lät.




Han böjde sig ner och skulle ge grisen en puss och kram men jag tyckte inte de va så lämpligt. Han e så söt och ska pussa på allt och alla.

Lång väntan

Ja i går var jag åter på östra och fick dropp. Men nu hade dom pratat med en specialist och han tyckte att vi skulle ha tålamod för på så unga människor brukade det läka ut efter tremånader och om värdet inte sjunker jätte lågt är inte en operation aktuell. Så de är väl bara att åter vänta och se vad som händer. Men värdet låg på 41 igår och jag kommer fortsätta sänka kortisonet och få dropp. Så jag blir inte av med springet på sjukan i sommar.

Dom håller på att byta dörrar här i vårat hus och har gjort det sedan v 24 och vi skulle ha överseende med detta. Men nu är fan mitt överseende klart för nu e de vecka 27 och dom har rivit en tillbyggnad som är precis under vårat fönster så nu i en veckas tid har vi vaknat av borrande och väsen precis utanför fönstret. Jävligt irriterande. Ingen information får man heller. Så jäkla dålig stil.


Syskonkärlek


Jonte verkligen älskar sin nya tröja som han fick av mormor




Nu har mina barn kommit hem

Igår var vi då äntligen och hämta hem våra barn. Shit vad man saknat dom. Jonte tyckte allt att hans mamma såg väldigt knepig ut tjock i ansiktet smink och brun. Hmm så såg inte hon ut när han åkte. Hhaha men idag var det mamma igen. Tur de.
Det har vart riktigt lyx att få en hel vecka för sig själva. Kunna göra vad som faller en in. Bara dra på sig skorna och gå. Utan att behöva fundera ens. Det är faktiskt lyx.

Tack åter igen kära syster för att du är den du är. Inte vem som helst hade gjort det. Du är min stjärna min räddande ängel det käns så skönt att veta att du finns där. Du är helt klart bäst. Fast Cirre e inte så illa han heller =OP

I helgen har vi vart i herrljunga. Det är oxå en sån sak som vi inte gjort ihop sen Jonte kom. Vi hade sjukt trevligt med nattbad på fredagskvällen. Fest på lördagen ute i stugan. Vi hade ju sjukt tur med vädret i vart fall.


(Hoppas de e oki att jag lånar bilderna Robban)
 









Ullared

I tisdags bar det av till ullared i det fina vädret. shit vad varmt det va i bilen vår AC funkar inte så vi satt som i en bastu. Tur att det bara var jag å Mikael. Jag köpte 4 nya klänningar och jag prövade dom allihop. I normala fall har jag bara tagit sakerna köpt dom och hoppats på att dom passa. Det va faktiskt riktigt riktigt skönt att gå å kika utan barn. Sen blev det lite nya leggings och shorts till Jonte. En tecknad film mamma mu för tro det eller ej vi ägde inte en enda tecknad film.










Igår var vi i vårgårda och köpte nya framdäck till bilen och skulle fylla på AC men nissen som skulle göra de hade inte tid så vi fick lämna bättan där. Men vi fick låna en annan bil med AC hem.

Än så länge idag har jag solat på balkongen och bara slappat. Vi får väl se om jag kanske kan övertala min badkruka till man att åka å bada senare. Oddset talar dock för negativt resultat.

RSS 2.0