Ja ibland käns det så

När man är liten och trött behöver man
Nå'n som stoppar om en och kramas lite grann,
För ibland är man rädd, det känns ensamt och då
Är det skönt att få hålla nå'n i hand,
Att få hålla nå'n i hand.

Och även om man blir stor och så väldigt klok
Så kan det hända att allting går på tok,
Och fast man vet bäst, som vuxna alltig gör
Så är man ängslig när ingen ser och hör.

För ibland är man rädd, det känns ensamt och då
Är det skönt att få hålla nå'n i hand,
För ibland är man rädd, det känns ensamt och då
Är det skönt att få hålla nå'n i hand,
Att få hålla nå'n i hand, att få hålla nå'n i hand.





Så jäkla bra...

Så jäkla bra helg.
Hur bra som helst. På fredagen bar det av till falköping för att äta lite gott hos Syster och hennes kille.
Sen på lördagen bar det iväg till mössebergs kurort vi var där vid 9 tiden och då hande vi lite egentid i deras spa avdelning så vi badade jacuzzi och bada fukt bastu. En sån ska jag lätt ha om jag blir onödigt rik någon dag eftersom jag inte klarar av att bada torrbastu. Sen vid 12 åt vi lunch. Efter det blev det kur bad med örtbad jag tog eucalyptus och Sarha citronmeliss. Så jäkla gott när man var klar efter 20 minuter kändes det nästan som man svävade fram. Efter badet blev det rygg, nacke och axel massage. Hur gött som helst. Jag somnade men vaknade fort när hon började trumma på ryggen som avslutning.
Killarna skickade vi i väg till Stellas lekland och dom verkar med haft en toppen dag.

På kvällen bar det av mot gbg igen för min och M del för på agendan stog det fest och det blev det med. Men jag gör aldrig om misstaget att gå på fest samma dag som man vart på spa.

Söndagen vaknade vi jätte sent och det var bara upp och iväg med ett snabbt stopp i vårgårda för att sedan åka och hämta kidsen. Vi var nog hemma igen vid 23 tiden. Då blev det sängen.

Idag hade jag ett grymt otrevligt besök inbokat. Men till min stora förvåning gick det hur bra som helst. Det fanns inte mycket att anmärka på i min mun tydligen. Vilket är jätte konstigt med tanke  på att jag inte vart hos människoplågarna på säker 5-7 år.



Tur att Theo

Tur att Theo är för liten för att uppfatta vilken otroligt dålig dag det var igår. Han födelsedag. Dom jagade mig ifrån alla håll och kanter. En himla massa samtal att ringa och boka nya tider. För att sen inse att JAG har glömt bort tider. Fy vad jobbigt.
Men igår var första gången som jag faktiskt kände att hela sjukhuscirkusen börjar att ta på krafterna. Det känns som östra är vårt andra hem och sahlgrenska är vårt tredje.
Men igår var vi i alla fall på östra på ögonmottagningen och där kunde dom se att hans synnever var lite outvecklade för hans ålder. Dessutom hade han ett brytningsfel på det ögat som har vart slemigt hela tiden. Så har inte det gett med sig till i höst kommer det bli en operation för att vidga tårkanalen och då kommer dom göra en grundlig undersökning av ögonen. Men glasögon skulle han i vart fall slippa. Men han har fått lappar som han ska ha på det "friska" ögat för att öva upp det "dåliga" som han kommer ha en halvtimma om dagen.

När Mikael väl kom hem fick Theo öppna sitt paket och Jonte ett litet.
Det var uppskattade grejer.









Sen blev det tårtkalas:



Både Theo och Jonte tyckte tårtan var jätte god. Sen åt vi gifflar med Theo tyckte inte det var så jätte gott men Jonte glufsade i sig.
Sen vid 7 kom Thommy och Stino o ch vi skulle ha lite myskväll och äta pizza och så. Men bara en kvart senare blev kidsen så trötta så jag gick och la dom. Sen lagom tills jag hade hunnit äta upp. Hör vi ett gallskrik i från kidsens rum. Då visar det sig att Jonte har spytt ner hela sig och sängen så då gick det trevliga sällskapet hem till sig. Sen bestod hela kvällen av att tvätta, torka, snyta, trösta. Men idag mår han hur bra som helst ingen kan tro att han låg och kalva igår.
Men han får inte äta någon mer tårta med grädde på i vart fall.

Nu var det helt plötsligt fredag igen

Igår var vi och införskaffade lite nya blommor och ett par nya "vinglas" men dom var så stora och man blir så full om man ska dricka några glas så jag satte blommor i dom i stället.



Enda kravet för att Mikael skulle köra mig till blommsterlandet var att jag skulle köpa en köttätande växt till honom så det fick jag ju snällt göra



Givetvis och så typiskt mig gjorde jag sönder det lilla "vinglaset" och glaset som den köttätande växten är i så det låg glassplitter lite var stans. Jävligt skämmigt. Men men sånt som händer som tur i oturen var gjorde jag det i affären innan jag hade betalat så det var ju bara att gå å hämta nya.

Theolito har en ny skill . Det går inte fort men det går ju framåt i utvecklingen


Det känns lite extra i mamma hjärtat när han klarar något nytt. Nu har han ju då som bilden demonstrerar lärt sig att komma från liggandes till sittandes.


Jonte har skadat sig ordentligt. Han klämde sig i Theos babysiter i banden man sätter fast med. Så det kom en ytte pytte liten blodbubbla på tummen och han gick här och ojade sig och kunde ABSOLUT INTE använda sin hand han var helt handikappad. Tills Mikael tyckte det gick över styr och bandagera hela handen och armen och vipps så var all smärta borta. Jösses vilka konstiga ideer dom små liven kan få ibland.

Trevlig helg

I fredags fyllde jag ju då 25 och dagen kunde inte vart bättre. Den började med ett besök inne i stan med kidsen för att träffa Linda och shoppa lite. Jag köpte dom andra örhängena som jag ville haft.


Sen tog vi en liten lunch på macedonkan.

(bilden lånad av Linda)

Senare på efter middagen åkte vi och lämnade kidsen i vårgårda hos deras farmor och farfar. Sen åkte vi hem och mös hemma. Av Mikael fick jag utöver smyckena två härlig dagar på Lunsbrunns kurort som vi ska åka till i April.

Lördagen städades det som tokar för att få det någorlunda tills kvällen. Vid 4 kom dom första gästerna sen trilla dom in allt eftersom.
Det var sjukt roligt och väldigt lyckat. Jag hade jätte trevligt.
Jag fick bland annat tbax en annalplugg som jag gett till Robban när han fyllde 25 men han hade omtanken att köpa till batterier och glidmedel.
Jag fick 3 flaskor asti cinzano, en trisslott (sorry Linda inga 15 000 att invänta), pressentkort på tatto (kommer förhoppningsvis utnyttjas snart), pengar (kommer gå till tatto), en spa dag med kära systeryster, ett par andra döskalle örhängen från rock by sweden och en murgröna.
Kvällen lutade vid 06:00 för min del.

(bilderna är tagna av Linda efter som min kamera numera gått i pention)




Söndagen var det en aningens segt men ingen bakfylla här inte. Robban och Mikael verkligen älskar mig på morgonen dagen efter när jag kommer med min possetiva inställning.

Måndagen hände inget speciellt.

Idag har däremot Theo fått sin första hårklippning. Han blev så himla söt. Dessutom har vi tagit bort tejparna nu.








Liten och stor

När jag var liten och kröp under bordet och ropade på pappa som satt på en stol och låtsades inte veta vart jag var. Tills han började känna med fötterna och ropade "va va e de här?". Jag hoppade fram och ropade titt ut och skrattade tills jag kiknade. Det är lyckliga barnminnen som försvunnit men kom till baka när jag själv satt där vid köksbordet och kände med fötterna efter Jonte och han skrattade.

Det är svårt att tro att för snart 25 år sedan pressade min mamma ut mig på kss i skövde. Tiden bara springer förbi. År 2010 är ett speciellt år för mig som jag tyvärr helst vill glömma. Men samtidigt minnas för det var ju det året jag fick min andra son. Om 12 dagar är han redan 1. Vad var det som hände vart tog tiden vägen? Den här gången har jag ju inte ens hunnit njuta av att vara hemma med mina kids och snart börjar han på dagis.


Idag fick jag en tidig födelsedags pressent av Mikael. Jag fick i och för sig välja helt själv men det var nog tur i oturen.



Detta halsband hade det blivit om Mikael hade valt själv. Jag älskar det verkligen (bortsett från korsen) Men den stora frågan är när sjutton man ska använda det? Men om jag någon gång gifter mig får nog denna skönhet pryda min hals.


Jag hade velat ha dom här men dom var slut. 


Sen har jag total kärrat ner mig i detta men tyvärr är det ju dom där förbannade korsen.

Så i stället blev det dessa:



 

Dom är gjorda av Laila Bagge "
Rock by Sweden "

Nu har det gått en vecka...

Sedan Theos operation. Inget gnäll inget ont inga bekymmer alls. Så himla duktig och modig min lilla plutt.
Röret i örat verkar ha uppfyllt sitt syfte fin fint. För herre jösses vad han har börjat snacka. Det är aldrig tyst här. Han tjoar och lever som bara den men framför allt härmar han Jonte. Jonte som förövrigt bara kan ett enda ord nu mera och det är NEJ. Just nu är han en trottsig nej sägare. Allt man frågar om är saret nej på. Sen blir han jätte jätte arg för att man inte fattar och gör som han vill.  Det är verkligen inte lätt att veta vad man ska göra för att få honom nöjd.

Igår va min pappa och hans dam Eva här och hade lite fusk firande för mig och Theo. Det var riktigt mysigt faktiskt. Jag har inte träffat dom sedan julas så det var ett bra tag sedan. Både Jote och Theo är ju super frälsta i Tösen. Hon är ju lite mer samarbets villig än Winston hon står ju still när man klappar på henne.


Mina fina kids och min underbara bonus mamma.


Jag vet bilden är super suddig men den är så klockren. Theo skulle bara kramas med Tösen. Tyvärr luggas ju Theo samtidigt så det är inte supermysigt att kramas med honom.

Buzza

Japp just nu buzzar jag SaveSmart det är:
SaveSmarts smidiga tjänst för förmånliga mängdrabatter. Rabatterna finns inom en rad olika områden, bland annat italienska delikatesser, köksutrustning och hyrbilar.   Just nu kan du anmäla ditt intresse så att SaveSmart kan handla upp ett billigare elpris till sina medlemmar. Och som alltid vid mängderbjudanden - ju fler medlemmar desto bättre priser!

Än så länge har jag inte hittat något erbjudande som passar mig men du kanske hittar något som passar dig?
Kika in på hemsidan och kolla vet ja!
http://www.savesmart.se/

Sen buzzar jag även för Frutti Smoothie från Nestlé dock har jag inte hämtat ut paketet än.
Tänkte jag skulle göra det idag så får vi se vad Jonte tycker. Theo får nog också smaka. Han dricker ju så dåligt så lyckas jag få i honom Frutti Smoothie så får det nog bli det i fortsättningen med.

Önskelista

Som jag skrivit förrut så finns det bara en enda sak jag vill ha i födelsedagspressent.
Pressentkort på GeKås

Mina kläder börjar bli för stora och jag är i stort behov av en ny vår jacka. Efter 2 graviditeter och 6 år på nacken slängde jag ju min favvo så nu har jag ingen.


Givetvis hittade jag ju väskan jag drömt om









(bilderna kommer ifrån GeKås blogg)

Hemma igen

Igår fick vi komma hem igen.

I måndags var vi på sjukan halv 8 och vid halv 9 kom vi ner till op. Där fick vi sitta i mysrummet och leka lite sen fick Theo lite lugnande och en jätte söt nalle som han älskar. Sen fick vi vänta lite tills det lugnande hade verkat. Efter det fick vi komma in på op salen och där fick Theo sitta i mitt knä medans dom sövde honom med mask. Det var riktigt jobbigt att behöva lämna honom där sovandes på op bordet. Men alla läkare och sköterskor var så himla gulliga och förstående.
När vi hade lämnat lillfisen där återstog en lång lång väntan. Vid 11 tiden fick vi komma ner till uppvaket och där låg han i sin säng med en tratt med syrgas intill ansiktet plåster i pannan och på näsan. Inte i bandage och super lessen som i min fantasi. Vid 1 tiden vaknade han till liv och ville komma upp och kramas och gosa lite. Vid två kom vi upp till avdelningen och där fick han lite fruktpure. Sen låg han i sin säng och lekte med sin fina nalle tills han somnade vid 5.
Han är min hjälte min super modiga lillafis. Inget gnäll inte alls ledsen och superglad och busig. Så himla skönt att han har fixat det här så bra. Jag är så imponerad.


        
Theos första blåklocka.

RSS 2.0