Trevligt besök

Idag har jag haft sovmorgon. Välbehövligt vill jag lova. Theo har fortfarande feber och är jätte klängig. Han vill bara sitta i knät och bli buren. Så fort man sätter ner honom blir det ett väldans liv. Stackarn hopas det är över snart. jag tycker så himla synd om honom.

i kväll har Robban och Daniel vart här och umgåts lite. Väldigt trevligt. Tyvärr blev det ett break i mitt modifast drickande. Jag åt en fulkornspizza men nu är det ren kur i en vecka till som gäller sen är det till att börja äta frukost/lunch.

Denna vecka var det bara 1- på vågen så sammanlagt är det 5 minus på 2 veckor.

Mat bloggen





Min mat blogg


Trött i huvudet

Fy fan vad trött i huvudet jag är efter allt gnäll. Detta är första gången Theo är ordentligt sjuk. Han har feber bara än så länge. Men han vill bara sitta i knät och gnälla. Det spelar ingen roll vad man än gör inget är bra. Stackarn. Jonte som bara vill leka med Theo har svårt att förstå att brorsan inte vill leka och det räker att Jonte bara petar på Theo så gallskriker han konstant i minst 10 minuter. Då blir Jonte helt förstörd och börjar gråta han med.
Skönt att Mikael är ledig i morgon och kan hjälpa till. Jag sk ta ut lite frustration på gymmet i morgon med.
Jag glömde helt och hållet av att väga mig i morse med allt kaos som va runt om kring så det får bli i morgon i stället.





The bird is the word


Dagen då mitt vatten gick när jag väntade Theo visade dom family guy på tv och just detta avsnitt. Mamma och Mikael hade jätte roligt och gick och sjöng denna låt helt hysteriskt. När jag satt och kikade på tv i kväll dök avsnittet upp igen och som en deja vu fick jag samma glada, nervösa och längtansfulla känsla i kroppen att snart är det dags att välkomna en ny familje meddlem.

idag var jag hos doktorn och det var med ett stort leende jag lämnade mottagningen. 27? låg mina värden på. Jag fick så mycket beröm av min doktor (dock inte doktor mys) han använde ett svårt ord som jag inte mins men det betydde typ att jag var en person som tog min sjukdom med ro och inte gick under. Men enligt mig blir inget bättre av att jag skulle gå och gräva ner mig. Jag har ju inte haft så mycket annat till val det är ju bara gilla läget. 
Sen när jag skulle gå sa han "Jennie du är historisk"
Haha tänk det ni historisk.
På min mottagning tror jag dom träffar många personer som är bittra och har gett upp livsgnistan. Sånna som inte vill kämpa längre. Så om mig pratar dom troligtvis i fikarummet om =O) 

Ny prover

Idag har ja och små pojkarna vart på sjukan och tagit nya prover på mig. För i morgon ska jag till doktorn. Det ska bli spännande att se vad mina värden ligger på denna gången. Förra månaden låg dom på 412. 
Jag vill ha vår och sommar nu för jisses vad kallt det var ute.

När jag fyller år finns det egentligen bara en sak jag önskar mig. 
Pressentkort på GeKås 
Det vill jag verkligen ha.



Theo tycker att hans hoppgunga var en riktigt bra julklapp.

Tänder

Stackars lilla Jonte han får tänder på båda sidorna i överkäken och han blir så himla kass när han får tänder. Magen lägger av, feber, förkyld, blåser i munnen vill givetvis inte äta. Jag kikade in i munnen i morse och tandköttet var helt lilla grått och han skrek när man tog med tandborsten.

På lördag ska jag börja lägga till frukost eller lunch och det är väl efterlängtat kan jag lova. Då blir det omellet eller kokt ägg + något mer.

I helgen ska jag träffa Maria det ser jag verkligen fram emot. Det ska bli så himla roligt. Längtar så tills hon flyttar hem.


Wiihoo


Japp det är resultatet efter en vecka på modifast. Så himla motiverande. Även fast det nog är en hel del vatten så är det ju fortfarande vatten som ska bort. Mina kindben syns och jag kan till och med se mina nyckelben.

För att ha klippt mig själv är jag himla nöjd med min nya frisyr jag gillar den som bara den. Sen är det ju alltid roligare när färgen kommer i med. Man känner sig mycket frächare.


Igår var Sandra, Anders, Elina och Pelle här. Jonte fick ett jätte fint halsband som Elina hade gjort och idag går han här och säger fint fint. Han har det till och med runt halsen. Han som får panik och blir skitsur så fort man försöker sätta på halsband på honom.



Vi fick även ägg från deras höner och det var väl uppskattat kan jag lova. Det är något speciellt med ägg som är "hemmagjorda". Jag har inte ätit det sen jag var liten. Det lilla äggen ska jag faktiskt unna mig det är ju trots allt i prinip bara protein.


Ibland är livet lite rättvist

Idag var vi på allum och kikade.
Jag passade på att köpa två t-shirt till Jonte (som han inte har tillräkligt) men jag kunde bara inte motstå dom.
Dom kostade 49kr st och jag hade en kupong på 50 så jag betalade bara 50.
Den andra fanns inte på bild men här är den ena.

Sen gjorde vi en hemlis och där fick vi 25% rabatt. Hur bra som helst.
Sen när jag skulle köpa hårfärg så fick jag 35kr rabatt vid köp av 2 å det behöver man ju när man färgar håret rött och mörkbrunt.

I morgon har det gått en vecka sedan jag startade med modifast och det går så grymt bra. Jag är så stolt över mig själv att jag inte fuskat och att jag har lite diseplin på mig själv och faktiskt kan låta bli. Tro det eller ej men för en sockerberoende är det inte helt lätt.
I går när Mikael satt i soffan med sin skål med cheesballs tog jag mig ett bad i stället. I dag på resturangen kände jag att jag lätt skulle kunnat norpa ett pommes ifrån Jonte men jag höll mig till mitt vatten.
I morgon ska det bli spännande att se vad vågen visar.



Mina små pojkar

Jösses det hände en olycka med rakapparaten igår så nu mera är jonte näst intill skinhead.
Jag skulle göra mohawk på min skrutt och när jag bad Mikael sätta dit förlängningen så det blev på fler millimeter glömde han tala om att man va tvungen att vrida upp det för han trodde jag visste det. Så när jag satte igång å klippa började jag i luggen och vips så var det 3mm kort där med och då var det ju bara att fortsätta.
Tur att det är hår och att det växer ut igen.




Lill skrutten var med pappa hos ögondocktorn idag och det visade sig att han hade vita prickar på hornhinnan. Men det kunde vara ingenting och fullt normalt eller så var det synfel. Men om tre månader blir det nya tester. Sen när Theo skönhetsopereras så ska dom passa på att göra ljustester.
Så nu håller vi bara tummarna för att  han slipper glasögon. 

Det som göms i snö...

Kommer upp i tö.

Jag förstår verkligen inte mentaliteten här. Om man nu pront måste ha hund ska man då inte behöva utföra allt som hör där till?
Som att plocka upp skiten?
Nej vi lägger lite snö över då synd det inte.
Men news flash "ingenting förvinner allt finns kvar"
Bara den korta biten till dagis kan inte Jonten gå nu för det ligger verkligen hundskit överallt. Han får ju för sig lite titt som tätt att lägga sig ner och "simma" i vattenpölar och snöhögar.
Däremot gillar jag verkligen att snön försvinner nu så det kan bli vår snart. Dock är det för jävla halt. Skridskor hade vart en mer lämplig utstyrsel.






Dålig kondis

Fy fan det är ju nästan pisamt. Nu när äntligen crosstrainern hittat hit ner pallar jag inte mer än högst 10 min. Det bränner som eld i låren och när jag kliver av kan jag knappt stå på benen och detta efter endast 10 min. hua nu blir det hårdträning. Men all träning är väl bättre än ingen antar jag.

Jag var tvungen att stilla min nyfikenhet och efter endast två dagar på modifast har jag gått ner 2,6 kilo. Troligtvis bara massa vatten som är kvar ifrån kortison perioden men det är lite skit samma för det är kilon och det syns i nyllet.
Men nu ska jag försöka hålla mig till nästa söndag och då hoppas jag inte jag kommer bli besviken.



2 dagen

Det går faktiskt bra med modifast. Det är inte alls så äckligt som jag trodde det skulle vara. Ett stort plus är ju att det finns så många olika smaker att välja på. Det hjälper ju en del. Det blir ju  bra enfomigt att bara dricka exempelvis choklad smak i två veckor. Men tuggbehovet är hemskt. Man kan ju inte ens tugga tuggummi för att då kan man gå ur ketos (då kroppen bränner sitt eget fett enkelt uttryckt). Så jag får väl tugga på tungan eller något.


Nu ska dom där kinderna försvinna


Jonte leker mer än gärna med sin lillebror och oftast är han väldigt snäll och klappar, pussar och kramas.



Jacket i pannan är ifrån skärbrädan. Och igår när vi skulle hem ifrån dagis hade Jonte så brottom hem till pappa att han vurpa med ansiktet före och skrapade upp läppen och näsan


Helt sjukt om en vecka är lillskiten 10 månader. Tiden har bara sprungit förbi. Det är nog tur att han är lite efter när det kommer till utvecklingen eftersom det känns som jag missat hela bäbisstadiet.


Från och med i morgon

Då kör vi. Nu ska har "bantas". Idag släpade jag hem mitt paket på 6 kilo innehållandes modifast startpaket. Så nu ska jag dricka shackes i minst 2 veckor. Jag hoppas verkligen att dom inte kommer smaka skit och att det kommer gå smidigt. Dom första dagarna kommer va kämpiga as hell. Men nu har jag bestämt mig och eftersom det nu inte tycks finnas ett magiskt piller att knapra så kilona är borta till dagen efter så är det denna vägen jag tror är den bästa för mig. en omstart helt enkelt.




För övrigt har ju självklart Jonte lyckats fixa en fin bula i pannan igen. Den där skärbrädan i köket är livsfarlig speciellt när man springer och inte tittar sig för. På tal om att springa och inte se sig för så sprang Jonte rakt in i en vägspärr när vi var ute med Wilma förrut. Tur va väl att han hade mössa på sig annars hade det nog kommit en bula till.


Finns väl roligare saker

Finns väl kanske roligare saker att buzza om än lusmedel. Men nu har jag fått hem mitt paket ifrån LINICIN så nu ska jag lämna infoblad och ett paket ifrån varje sort på Jontes dagis. Detta är faktiskt en av grejerna ifrån buzzador jag hoppas jag slipper använda. Men har man barn är det väl en sak man måste genomlida det med. Mig vetligt hade jag bara löss en enda gång som barn.

Men är det någon som råkat ut för det så är det bara att komma så ska jag hjälpa er.

    


Det är inte lätt

Det är inte lätt när skåpsråttan är i size med ett skåpsmonster. När motivationen är som bortblåst.
Känslan av en fet padda som ser tbax i spegeln. Ett tryne man inte känner igen.


Men inget får ju någonsin vara lätt och enkelt. Efter två kids och nästan 6 månader på kortison vore det konstigt om det inte syndes. Tyvärr kommer det ta långtid att få bort. Den mer realististka synen på det hela är väl beach 2012. Men nu är jag trött på att inte känna igen mig. Så nu blir det ändring.

Förövrigt kommer vi nog bli insnöade vad det ser ut som. Det har snöat här i två dagar nu och det bara vräker ner.
Theo har nu mera 4 tänder. 3 där nere och 1 där uppe + en till på väg  där uppe. Han är en riktig liten kelegris och pussas hur mycket som helst. 
Jonte lär sig nya ord hela tiden. Men det är långt ifrån rena ord. Så det är gissningslekar som gäller.





 

Nu är det bara 66 dagar kvar

Tills jag fyller 25. Det innebär oxå att det är 77 dagar kvar till Theo är 1.

Min önskelista än så länge ser ut så här:



Finns här: Parfym

Pressent kort på tatuering hos Gothia Ink

Pressent kort på Gekås är ju heller aldrig fel




RSS 2.0