Syskon kärlek på hög nivå

Jonte verkigen älskar sin lille bror. När vi är och lämnar honom på dagis och dom andra barnen smyger fram och vill kika på Theo så blir Jonte vrål sur. Det har hänt att han slagit till dom om dom petar på Theo annars står han bara och ill skriker NEEEJJJJ.

Är Theo på golvet brukar Jonte sätta sig brevid och kramas och brottas lite och fast Theo är så liten så är han ganska tålig. Han tycker det är jätte roligt när Jonte leker med honom.

Är Theo ledsen hämtar Jonte leksaker och tutten, om Theo råkar spy hämtar Jonte handduken och torkar. Sen får han en och annan puss och klapp med.

Dock är det inte alltid syskonkärlek mellan dom båda. Skulle det vara så att Theo vill klappa och pussa (läs bita) tillbaka då blir det ett fasligt liv. Om Theo står och skriker rakt ut och Jonte tittar på tv eller håller på med något annat viktigt så Theo stör då kan Theo lätt få en smäll i huvudet. Fast Jonte ångrar sig rätt fort och ber om förlåtelse.Fejk smilarn Theo så här "ler" Theo det ser jätte roligt ut haha. Äntligen kunde Theo och Jonte bada utan att det lät som någon försökte ta livet av Theo. Jag har inte kunnat bada honom på ett halv år utan att det har vart ett fasligt liv. Men i förrgår var det ett himla liv för att han var tvungen att gå upp. ( Det ser nästan ut som Theo har en riktigt ond plan på G)


Igår bäddade Jonte ner sig och brorsan i soffan och glodde på tv. Tills Theo började klättra på Jonte då var det inte så mysigt längre.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

I onsdags var vi på BVC Jonte vägde 14,5 och var 95 cm lång. Han låg lite över sin kurva. Sen gjorde dom ord test och kikade lite vad han kunde och liknande. Ordförrådet är ju inte jätte stort. Inte konstigt när man har så mycket annat för sig.
Theo vägde 8kg och var 75cm lång. Självklart under sin kurva då. Sen kikade dom på utvecklingen och det är ju bara att inse att utvecklingsmässigt är han mer som en 8 månaders.

Igår var vi på neurologmottagningen i Angered med Theo och där kommer vi få hjälp med hans utveckling och även habilitering så Theo kan börja på dagis snart. Det kändes himla bra i mamma hjärtat efter vi hade varit där faktiskt. Samtidigt som verkligheten börjar att komma i fatt nu.

Kommentarer
Postat av: M-L

åh vi ska till Turiket en vecka i juni. sol, bad och massa glass:)

vad skönt att ni ska börja på hab. på nått vis tycker jag att det känns lättare när man får börja där. William bara älskar våra möten där för då har han en massa vuxna och massa leksaker att leka med. har ni fått någon diagnos än?

kramar mimmie och pojkarna

2011-04-16 @ 16:56:35
URL: http://mammamimmie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0