Magsjuka

OBS!!!
Inget för känsliga.

Fy fan säger jag bara.
I torsdag fick Jonte feber 39,8 och hade det fram till i lörsdags då fick Theo det 39,2 men han var feberfri på söndag eftermiddag.
I söndags åkte mikael in med Theo till akuten efter ett 20 tal affektanfall varav 5 krampaktiga. Senare på kvällen åkte jag in och bytte med Mikael för han skulle jobba sin första dag på sitt nya jobb. Tyvärr blev det inte så.
7 på morgonen yttrade sig magsjukan från hell. Det bokstavligt talat rann. Släppa en smygfis var inte ens att tänka på. Knipa tills du blev blå var det som gällde. För va fan skulle man säga om olyckan var frame. "Ehh ursäkta mig jag har skitit på mig skulle jag  kunna få en sjukhusskjorta och ett par av dom där extremt sexiga engångstrosorna". Skulle inte tro det va. Tyvärr är det ju så att är du magsjuk vill man ju helst låsa in sig på dass och stanna där resten av dagen. Det funkar inte riktigt på sjukan när man är där med sin son. Så jag fick vackert ringa på sjöterkan titt som tätt för att kunna gå iväg på dass. Det blir lite som walk of shame. För alla på avdelningen vet om att du är magsjuk. Tur i oturen fick vi åka hem vid 10 och då var det bara att gå och lägga sig sen tillbringade jag resten av dagen i sängen. Jag kom upp vid 9 på kvällen med vissa uppehåll för diverse toabesök. Jag kan inte komma ihåg när jag var så dålig sist.
Idag var det mikaels tur han har dock klarat sig från att spy men det betyder inte att han mår bättre för det.
I natt var det Jontes tur en kaskad spya över hela mig, soffan och golvet. Ingen hitt när man mår kass själv kan jag lova. Nu är det bara invänta Theos magsjuka och bara hoppas på att vi har gjort vårat för detta året när det kommer till den biten.
Så nu kurerar vi oss resten av veckan. Dom väntar på sjukhuset att vi ska komma dit och göra ett ekg på Theo men jag vågar inte gå någonstans. Så det blir till att ringa sjukan i morgon igen och meddela att vi inte kan komma dit.

Theo är förövrigt inte utskriven än utan han har permiss så om han får längre eller tätare anfall ska vi åka in igen. Det fanns inte så mycket dom kunde göra. Men han kommer få göra ett nytt EEG för det första var det för mycket störningar på.

Harre gött haj

På återseende

Oj vad längesedan de va jag skrev.
Men en liten uppdatering får det bli.

Vi har inte fått något provsvar ifrån EEG. än men tydligen är det så att om det visar sig att det är bra så betyder inte det att han inte kan ha ep i alla fall för det är bara 1 av 10 fall som visas på EEG. EEG mäter bara aktiviteten på utsidan av hjärnan och inte insidan. Är det dessutom hans fettansamling som påverkar anfallen kommer inte det synas på EEG:n eftersom den sitter i hjärnan. Så nu ska vi filma hans anfall och visa för neorologen så ska det bedömmas utefter det.

Sen har vi vart på hab och övat stå och gå två gånger i veckan denna månaden sista gången var igår. Men mina prinsar har fått feber så vi kunde inte gå.
Sen har vi tagit flera prover eftersom ett av proverna var alldeles för höga men dom verkar vara mer normala nu. Men flera prover ska tas oh även en kromosom sökning.

Jag har jobbat häcken av mig. När denna månaden är slut kommer jag ha jobbat 186 timmar bortsett från dom 24 nudå eftersom jag fick va hemma idag när hela min familj blivit sjuka och febriga. Man vill ju inte ha in smittan på jobbet.

Jonte verkar trivas bättre på dagis nu. Han plågoande kan i vart fall va i samma rum nu utan att Jonte får panik. Det är skönare för mammahjärtat lämna honom när man vet att han tycker det är oki att vara där.

Mikael har  fått timmanställning på ett bemmaningsföretag så han ska jobba sina första pass på måndag och tisdag. Skönt för då behöver jag inte jobba ihjäl mig.


Supernannyn morfar Theo i vagnen, Jonte i handen, Mason på magen

EEG

Japp idag var vi på EEG vi var uppe 05,30 och Theo var redan trött 08,00 så det var en utmaning att försöka få honom att sova men jag lyckades och det tog inte allt för lång tid efter alla elektroder satts på innan han somna. Dock sov han bara i en 20min för när sköterskan skulle sätta på elektroderna på händerna vaknade han. Men förhoppningsvis räckte det så vi slipper göra om det. Så nu är det bara att vänta på resultat.


Det ser läskigare ut än vad det är. Man blir härdad efter ett tag. Även om det är svårt att tro. Jag som är blödigaste människan jag vet bortsett från min mamma har deffenitivt blivit härdad. På gott och ont jag tror nog jag kan uppfattas som känslokall emellanåt.

Sj, EEG och jobb

Fy satan i tisdags åkte jag till vårgårda för att jobba 12,5 timmar på onsdagen. Sov askasst och var trött som attans på jobbet men lite blev det gjort i vart fall. Jag hittade blandannat passionsblommor på matmagasinet och jisses vad jag har försökt hitta sådana sedan jag fick upp ögonen för dom på tidaholms marknad.Sen efter jobbpasset skulle jag ta tåget som skulle gå 21,15 men när jag väl står där säger dom att tåget inte kommer förrän 22,50. Jag kan ju då tillägga att det var drygt 13 grader ute och svinkallt. Som tur va kom gulliga Sabina med pojkvän och körde mig till Alingsås så jag fick ta pendeln så jag va väl hemma vid 23,30.

För att idag gå upp 05,30 väcka Theo som för övrigt redan är trött. För idag ska vi göra EEG undersökning och då måste man vara trött för att kunna somna under undersökningen. Vi får väl se hur det går. Vi kanske somnar båda två. 

EEG är en undersökning för att mäta förändringar i hjärnans elektriska aktivitet. Elektrisk aktivitet skapas när nervcellerna i hjärnan kommunicerar med varandra. Genom EEG kan man få information om sjukdomstillstånd som påverkar hjärnans funktion, till exempel epilepsi, demenssjukdomar och hjärnskador. EEG används också för att mäta och karakterisera sömnen.


RSS 2.0