Läkare

Japp idag har jag vart hos läkaren och fixat ett nytt sjukintyg så det ska skickas i väg i morgon till försäkringskassan. Men läkaren tittade på min mage och frågade om jag ville bli helt sjukskriven men de vill jag ju inte. Jag är inte redo att gå hem än. Så jag fortsätter på 50% å skulle kroppen sätta sig på tvären får jag komma tbax å fixa en ny sjukskrivning.

Nu har jag gått in i vecka 28 alltså 27 + 1 det närmar sig med storm steg å magen den bara växer  och växer undra hur stor den kommer bli. Det  börjar bli längre ner till golvet och ju mer jag anstränger mig desto jobbigare blir det för ryggen. Men igår tog jag en alldeles egen stund på balkongen med en bra bok och solen den lös och brännde allt min kula. Men eftersom jag är som en hel hormonbomb blir jag alldeles fläckig så nu ser jag ut som en dalmatin på magen. Inte jätte het men oj vad skönt det var att sola.

I morgon blir det jobb hela dagen. Å på fredag kväll med. På lördag blir det bio med svärföräldrarna. ser fram emot det. Jag hade önskat att min egen familj fanns lite närmare så man kunde ses lite oftare. Jag har inte träffat min mamma sedan i början av juni. Det känns inte så kul att ha dom så långt bort. Men när ens liv är här å deras är där finns det tyvärr inte mycket mer att gör. Men jag saknar dom jätte mycket. 

Nästa vecka börjar min andra semester. Första veckan blir det bara att slappa andra veckan kommer jag att befinna mig i vårgårda och vara katt vakt. Jag hoppas på att vara hemma någon kväll i vart fall. Men det vet man ju inte.   
Stiliga Woody (Woodstock)Boxar katten Rocky

None
Min älskade smulan.


Komiskt...

Ja det är vad livet är. Det är jävligt komiskt jag tror allt att det är någon som spelar ett spratt med oss där uppe. Om man läser mitt allra första inlägg på den här bloggen inser ni nog en av orsakerna till att jag anser att det är komiskt. Precis innan jag visste att jag var gravid väntade jag bara på mensen som aldrig kom för att jag skulle kunna börja med mina p-piller och det är ju jävligt komiskt. Dessutom när saker man håller benhårt vid verkligen inträffar en själv då börjar man verkligen fundera. Jag har alltid sagt att abort är inget för mig jag respekterar dom som gjort det valet men jag skulle aldrig klara av att göra det. Men när jag väl blev gravid blev jag jävligt rädd hur skulle allt bli? Då började jag fundera i dom banorna men inerst inne visste jag att jag aldrig skulle göra det. Men det är konstigt hur saker och ting ändras. 

I fredas var jag å Mikael inne i stan och shopa barnkläder jätte söta men jösses vad det kändes overkligt. Det kändes som jag handlade dock kläder dom är ju sjukt små. Men nu har vi lite i vart fall. Jag hoppas på att kunna komma i väg och handla en barnsäng snart och lite andra saker som man behöver. Efter att vi shopat klart skulle vi gå och äta och Mikael valde ching palace stället som blev nerstängt i brunnsparken för ett tag sedan pga bristande hygien och eftersom det brukar bli lite gnäll om vart vi ska äta tänkte jag att vi skulle bespara varan på det så jag sa oki. Men ojojoj vad jag ångrade det jag blev sjukt dålig. Så ont i magen som jag hade på fredagen har jag aldrig haft i hela mitt liv. Först fattade jag inte vad det var jag trodde först att jag fått ett missfall och blev hysterisk men senare på kvällen visade sig matförgiftnings symtomen. Så dit gåår jag aldrig igen.

Så lördagen stannade jag hemma för säkerhets skull det kunde ju lika väl vart magsjuka det vet man ju inte. Så jag satt hemma hela kvällen tills Maiden fansen kom hem å gnällde för att dom hade lite ont. Vad hade ni räknat med när ni tog ståplats? Så när jag hade bäddat iordning deras sängar och grejat så fint. Har dom bestämmt att åka hem och sova i deras egena sängar i stället. 
Fast de var rätt skönt för då slapp jag vara så förbannat tyst på söndagmorgon när jag skulle upp och jobba. Så igår var efter jobbet var jag och Mikeal och möte min kära syster och en kompis till henne inne i stan. Det var jätte trevligt. 

Idag har jag gått på staden med Linda och kikat lite jag köpte mitt första mamma plagg å tro det eller ej men det var ett linne. Sen köpte jag en bh å duschkräm så inget mer extravagant än så.

I morgon hoppas jag på fint väder igen för då ska min kula till mage få lite färg ute på balkongen hade jag tänkt mig. Men vi får se hur länge jag står ut. 

Nu ska jag gå å hämta tvätten. 


Skönt...?

Alla säger att det är så himla skönt att sommar värmen kommit. Oja visst är det men testa att ha två tuttar som väger mer än dom någonsin gjort och en mage som är rund som ett klot. Det blir rätt varmt däremellan och man mår mest dåligt när det är så här varmt. Jag hade helst legat vid stranden och inte gjort ett piss. Men de e ju inte kul att göra det själv.

Snart bär det av in till stan för att shopa lite. Mycket efterlängtat vill jag lova. Fast de blir nog mest baby saker kan jag tro. 
Min sjukskrivning gick igenom å jag fick faktiskt rätt skapligt med pengar så jag slipper i vrt fall leva på vatten och bröd denna månaden.
 
Nopp nu måste jag skynda mig.. 


Lite klarhet?


De vill jag väl inte påstå att jag fick bara för att jag var hos föräkringskassan men lite mer fatta jag ju.
Jag fick blanketer om havandeskapspenning. Men grejen är den att om man ska bli omplacerad måste man begära det två månader innan å de va minssan ingen som sagt det till mig. Så vi får väl se om det går igenom. Jösses det krävs energi att vara gravid vill jag lova. Så Pingu var snabb och fixa med havandeskapspenningen redan nu.
Det är massa fält som ska fyllas i ex på hur många kilo man lyfter per pass och hur många gånger. Hur fan ska jag veta det när man jobbar som personligassistent? Sen ska man fylla i vilka arbetsuppgifter man klarar av och inte. ja det kommer inte att bli lätt att fylla i den där blanketten. Ursch när ska det ta slut?

I morgon är det löning då ska jag föröka att ta mig in till staden och äta middag med min kära pojk. Sen ska jag gå å kika efter den grymt söta dressen till knodden. Hoppas att den finns annars får jag beställa den.
Jag hoppas snart på att få lite energi och dammsuga. Men de e ju inte direkt så att det kommer på posten. Men det måste ske innan maiden galningarna kommer till helgen. Jeje jag ska i vartfall palra mig ner till tvättstugan och se om det finns någo tvätt tid i morgon.


Gissa!!!


Det vore roligt om ni kunde gissa kön och när knodden väl kommer.
Beräknad förlossningsdatum är 28/10.


 Gissat:                                                               

Pappa Mikael 1/11 pojk                                                 
Sandra  pojk                                                                
Josephine 31/10 pojk
Linda 27/10 pojk
Emma 25/10 flicka

  

>Hälp!!!

Nu mina älskade vänner har jag hittat den roligaste och självgodaste intervjun som finns. Ni måste bara se den. Helt sjukt. Inga mindervärdeskomplex här inte.
http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article2679297.ab

Idag har jag: Vaknat två gånger. Första var när Mikael skulle upp oc iväg till körsklan. Andra var dessto mer brutalt de va en jävla ringande på dörrklockan. Min första tanke var att Mikael glömt nycken. Min andra var att det brann (jaha men släck det å jag sover för helvete) men när det aldrig slutade ringa så fick jag ju snällt gå upp å kolla vem som ville nått. I i det fina runda kikhålet såg jag Robban och Aronsson och ett patrask brudar å du fick jag ju släppa i dom. Dock när ja öppnar dörren med grymt igengrusade ögon upptäcker jag till min fasa att där fanns även en filmkamera. Behöver jag tillägga att jag gick och la mig med blött hår igår och hade liksom ingen tid att sätta upp det innan jag öppnade dörren. Jag vill verkligen inte se den filmen sen.  
Efter att jag hade släppt in dom å fått på mig lite kläder var dom här i en timma å tjöta lite och spanade på placet.
I övrigt har jag inte gjort många knop å kommer troigtvis inte göra det heller. Jag fick ett brev ifrån försäkringskassan sm lika gäna kunde ståt på grekiska för jag hade nog fattat lika mycket som jag gör nu. Varför ska det vaa så krångligt för?

Jag har börjat fndera lite på förberedelser innan knodden kommer. Jag vet inte riktigt vad vi behöver införskaffa vad som måste has. Vissa saker är ju självklara men i dom här områdena känns det som jag tagit ett helt hav av vatten ovanför huvudet. Det är inte bara materiella saker som oroar mig. jag vet ju för fan inte ens hur man byter en blöja på "rätt" sätt. å det känns ju himla bra när man ska bli morsa om tre månader. Försäkringskassans självservice gör ju inte saker lättare. Jag har defenitivt rätt att söka havandeskapspenning men hur gör man det och bir inte det samma sak som att vara sjukskriven? Hur får man föräldrapenning. hur gör man? Vart finns manualen?
Ibland önskar jag så att jag bodde hos mamma så hon kunde hälpa mig med dom här sakerna.
Jag känner paniken växa i samma takt som magen men den har bara börjat när knodden väl kommer lär inte paniken vara borta bara ändrat lite form.
Buhu varför ska det vara så krånligt att få barn när skaffa dom inte är komplicerat alls?

V 27 (26 + 0)Barnet:

Barnet är 32 cm långt och väger 1 kilo. Dess ansikte har blivit lite rundare. Foten mäter 4 cm, lårbenet 5 cm och huvudets diameter är nu 7 cm. Skulle barnet födas i vecka 27 har det mer än 90% chans att överleva, det har allt som behövs för ett liv utanför livmodern. När du nu går in i den sista tredjedelen av din graviditet återstår mognad och tillväxt. Barnet är fortfarande mycket magert då det inte har lagt på sig något underhudsfett ännu. Huden är röd, tunn och täckt med fosterfett. Ögonen och ögonlocken är fullt utvecklade. Barnets hörsel har förfinats och det uppfattar mer nyanserat röster, musik och plötsligt höga ljud.Mamman:

Vid den här tiden i graviditeten känner många kvinnor av alla möjliga slags besvär. Ryggproblem är vanligt förekommande. Den allt tyngre magen gör att det blir svårare att hålla ryggen upprest. För att balansera sticker du antagligen ut hakan och svänger mer i korsryggen. Det gör att du lätt blir trött, både i nacke och i korsrygg. Tänk på din hållning när du står upp. Vila genom att ligga ner en stund varje dag och lägg gärna en kudde i svanken när du sitter. Har du ont i ryggen bör du vara försiktig med att lyfta, speciellt tyngre saker. Måste du ändå, så tänk på att böja på knäna och lyfta nära kroppen. Ömma ryggmuskler brukar må bra av lite försiktig massage. Kanske du kan be din partner?
Yhea right ;PV 23 +3 Innan flytten


 
V 26 + 0 Efter flytten

Här har vi en låt till som jag letat efter men hittade nyss http://www.youtube.com/watch?v=uscINYX8PVA&feature=relatedFörsäkringskassan???

Värre system än deras får man fan leta efter. Jag undrar verkligen hur lång tid jag ska behöva vänta på mina pengar. Troligtvis i all evighet. jag har även skickat in moderskapsintyget å nu vet jag inte riktigt vad som ska hända eller vad som begärs av mig. Jag fattar inget jag.
 
Idag har jag å Stino vart och vandrat lite i den fina naturen det var skönt att röra på döfläset lite. Men jag känner att allt att det blir jobbigare att röra på sig man klarar inte riktigt lika mycket längre. Om man blir för exalterad och pratar för fort är det nästan så man tappar andan å det känns rätt skummt. Det händer massa konstiga saker med kroppen som man inte riktigt kan ställa in sig på fast man vet att det kommer hända förr eller senare. Så när dagen väl kommer blir det en chock. Ett mycket bra exempel är när man märker att sina kompisar läcker. Nog för att man visste att det skulle hända men shit vad paff jag blev när det hände. Jag börja stört lipa. Mikael fattade nog inte riktigt vad som hände där. Så hans första kommentar var :"Näää blev du lite rörd?".
Jag vet ifan om jag vill kalla det rörd snarare förbannad och ledssen och ja de klart jävigt chockad. Hade jag fått välja hade det hänt två dagar innan förlossning inte 15 veckor innan. Men ibland suger livet. Fast jag får väl se det possitivt nu vet jag i vart fall att det funkar som det ska. Jag börjar ju med bra förutsättningar.

I morgon blir det jobb för hela slanten sen ska jag hem och fixa lite mat. Sen jobbar inte jag förrän i helgen när våran lägenhet invarderas med Iron Maiden fans som ska sova här. Hoppas bara att dom har vett nog att vara lite tysta annars kommer jag föra liv när jag ska gå upp haha. Ne du boys jag ska allt vara snäll jag lovar.

Nopp nu börjar snart csi...

MVC v.25+2

Japp igår var jag på MVC och mätte magen för första gången och det var ett nervöst moment jag trodde ju att knodden inte växt nått men måttet höll bra i kurvan. Så det kändes som en lättnad. blodvärdena var bra med fast jag ska börja ta mina äckliga järntabbleter en gång om dagen i stället för varannan. Dom smakar skit och har rätt taskiga bieftekter. Men huvudsaken är ju att knodden har det bra och mår bra.
När barnmorskan skulle sticka mig i fingret kom det jätte mycket blod. Det var blod på mig å på henne och lite överallt. Tur att man inte har ont av sånt.
Så nu ska jag tbax om drygt fyra veckor och göra lite nya tester. Barnmorskan sa dessutom att det inte var något att oroa sig för om man inte går upp i vikt för även om du går ner i vikt under graviditeten snor ungen det så på det viset står ju vågen still. Det känndes tryggt vi har ju vart lite oroliga.

Idag ska vi bort och städa gamla lägenheten och göra klart där borta. Sen på måndag ska vi lämna nycklarna till dom nya hyresgästerna. Det ska bli så sköntatt inte ha något mer med det placet att göra. Nu kan vi fokusera på att bygga klart det hem vi vill att knodden ska ha =)

( om det är massa stavfel och saknas bokstäver lite här och där är et bara för att jag skriver på den bärbara datorn och den tycks hoppa över vissa bokstäver i bland. )

Nytt place...

Nu börjar den nya lägenheten kännas som hemma. Vi har bott här i 1 vecka och 3 dagar vi har redan kommit i ordning bra. Det fattas lite tavlor här och där men det mesta är fixat. Stino och thommy befinner sig två trappor upp. Jag gillar att ha mina vänner nära. Jag väntar bara på att Linda och andreas ska komma på en vesit. Men jag tror inte att dom är hemma.

Tyvärr har vi inget internet än så vi snyltar lite på Stino och Thommy. Men det funkar bra. Fast jag ill ju ha ett eget så man kan kika när man vill. Men snart förhoppningsvis.

Tänkte att jag skulle ta lite bilder på vårat palats så ni kan få spana lite.

Idag gick jag in i vecka 26 eller som man brukar räkna 25 veckor plus 0 dagar. Alltså 6 månader. Så nu är det inte så långt kvar. Bara se sådär 15 veckor. Men det kommer nog att gå fort. Jag längtar som fan det ska bli väldigt intressant att se vad det är för liten krabbat som lever där inne. 

Har samtidigt lite anik det finns massasaker som måste fixs innan knodden bestämer sig för att se dages ljus. Känns som vi måste sätta lite fart så inte allt är kvar till veckorna precis innan.  

Det kommer som ni förstår att bli lite knapphäntiga uppdatringar här tills vi får internet men det kommer ag lövar. Ba baj

RSS 2.0