Surt

Det jag trodde var punka på däcken till vagnen visade sig vara explotioner på innerslangarna så dom är helt olagbara. Jäkligt surt för nu har vi ingen vagn och det begränsar ju rörligheten en hel del. Men nya är beställda så jag hoppas dom kommer snabbt.

Igår var vi på plantagen och inhandlade lite blommor till balkongen. Shit va billiga dom är jämfört med blomsterlandet.

       

Idag kom jag på en skitsmart ide för att Theo ska tycka det är lite roligare att bada.Jonte fick sig en ny frilla idag med och denna gången blev det rätt.


Vart ska jag börja?

Varför måste allt vara så krångligt för?
Varför måste alla system ha massa faser som måste gås igenom?
Jag vet ju inte ens vart jag ska börja och hur jag ska börja för att få det rätt.
Sen måste det gå relativt snabbt så man inte kommer efter.
Men hur ska det gå till när jag inte ens vet hur jag ska bära mig åt?

När man får det man misstänkt svart på vitt känns det tio gånger värre än att bara misstänka. Att få det bekräftat att allt inte står rätt till och att det blir yttligare besök på sjukhusen för min lill kille gör så himla ont. Det är jobbigt att se på och inte kunna hjälpa till. Att inte veta vad framtiden har att ge. Hur det kommer bli. Att det man hade som plan stöp så långt att man inte ens kan plocka upp den igen för att nu måste en ny plan studeras ut med andra involverade.


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


 PÅSK!

Skärtorsdagen åkte jag å Theo först till doktorn och gjorde hörselprov men det var lika osäkert som vanligt och dessutom hade röret åkt ut som dom opererade in i mars så nu har han återigen vätska bakom trumhinnan. Men det kommer dom inte göra något åt. Senare i höst kommer dom ge honom en eller två hörapparater för att inte försena hans tal ännu mera eftersom man inte med säkerhet vet hur bra han hör.

Sen bar det hem till mamma med tåget. Tur att Hannie var så gullig och kom ner på onsdagen för att passa Jonte när vi var hos doktorn för bär hjälp var välbehövligt. Väl hos mamma var det påskmiddag med alla mina systrar och mamma.

Långfredagen var vi hos pappa och var ute i solen och mös. Farmor kom med förbi en sväng. Jätte mysigt.


Tiny står och väntar på att Theo ska skicka iväg bollen och Tina övervakar.


Jonte fick springa naken och det var en rolig syn speciellt när han satte sig på grusgången

Påskafton spenderades på mammas ballkong med picknick och sol. Senare på kvällen åkte jag till herrljunga för att spendera lite tid med Robban hur trevligt som helst med god mat och vin.

Påskdagen skjutsade Robban hem mig och sedan spenderades mer tid på ballkongen med Jonte som hade vattenkrig och pickninck sen på kvällen gav vi oss ner till Sarha och Cirre för att grilla.

Annandag påsk hämtade Mikael oss ganska tidigt. Vi åkte till Mikaels farmor och farfar och fikade lite och tjöta skit. Sen åkte vi till Robban och grillade. Hur gött som helst. Vi lekte även på lekplatsen.  

Nya gaddenJag ska motvilligt erkänna att det kändes en hel del. Speciellt i nacken. Halsen var inte alls så farlig som jag trott den skulle va. Men på vissa ställen i nacken var så att det började flimra framför ögonen. Dock tål jag ju inte tejpen dom använder så det började klia och svida så det var bara att ta bort den och givetvis efter tejpen blev det snygga rödda prickar så som jag hade över hela kroppen i somras. Fast detta beror enbart på allergi som tur är.

Idag blir det slapp i solen och i morgon jobb. Så himla gött.

Underbara helg

Den här helgen har vart hur bra som helst. Bortsett från städandet på lördagen då för de e fan inte roligt hur man än vänder och vrider på det.

Igår var vi inne i stan med Sarha och Cirre dom bjöd på mat å jag fick välja själv vart vi skulle gå. Valet var ju givetvis inte så svårt det blev Jensens buffhus. Åt tre rätter först räkcocktail sen fläskfile med potatis och sås och sist chokladmousse med grädde. Hur gött som helst men jag erkänner att man helt klart rullade ut därifrån sen.
Sen tog vi en snabbsväng på stanmen de va inget roligt så vi tog en liten promenad i stället och slutade på trädgårdsföreningen. Det var väl roligt i ca 20min tills Jonte hittade en fontän att bada fötterna i. Haha gullunge. Folket runt omkring skrattade vill jag lova till Jontes stora förtjusning.Jonte är blöt hela vägen upp till knäna. Så det var ju bara att ta av skor, strumpor och byxor

Sarha framför fontänen Jonte badade i

Så här tråkigt blev det sen. Vi fick ta min tröja och en tun bäbisfilt runt Jontes ben som tur va hittade jag ett par raggsockar i väskan som han kunde ha på fötterna


Blåsippor det måste väl ändå betyda att våren har kommit för att stanna.

Syskon kärlek på hög nivå

Jonte verkigen älskar sin lille bror. När vi är och lämnar honom på dagis och dom andra barnen smyger fram och vill kika på Theo så blir Jonte vrål sur. Det har hänt att han slagit till dom om dom petar på Theo annars står han bara och ill skriker NEEEJJJJ.

Är Theo på golvet brukar Jonte sätta sig brevid och kramas och brottas lite och fast Theo är så liten så är han ganska tålig. Han tycker det är jätte roligt när Jonte leker med honom.

Är Theo ledsen hämtar Jonte leksaker och tutten, om Theo råkar spy hämtar Jonte handduken och torkar. Sen får han en och annan puss och klapp med.

Dock är det inte alltid syskonkärlek mellan dom båda. Skulle det vara så att Theo vill klappa och pussa (läs bita) tillbaka då blir det ett fasligt liv. Om Theo står och skriker rakt ut och Jonte tittar på tv eller håller på med något annat viktigt så Theo stör då kan Theo lätt få en smäll i huvudet. Fast Jonte ångrar sig rätt fort och ber om förlåtelse.Fejk smilarn Theo så här "ler" Theo det ser jätte roligt ut haha. Äntligen kunde Theo och Jonte bada utan att det lät som någon försökte ta livet av Theo. Jag har inte kunnat bada honom på ett halv år utan att det har vart ett fasligt liv. Men i förrgår var det ett himla liv för att han var tvungen att gå upp. ( Det ser nästan ut som Theo har en riktigt ond plan på G)


Igår bäddade Jonte ner sig och brorsan i soffan och glodde på tv. Tills Theo började klättra på Jonte då var det inte så mysigt längre.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

I onsdags var vi på BVC Jonte vägde 14,5 och var 95 cm lång. Han låg lite över sin kurva. Sen gjorde dom ord test och kikade lite vad han kunde och liknande. Ordförrådet är ju inte jätte stort. Inte konstigt när man har så mycket annat för sig.
Theo vägde 8kg och var 75cm lång. Självklart under sin kurva då. Sen kikade dom på utvecklingen och det är ju bara att inse att utvecklingsmässigt är han mer som en 8 månaders.

Igår var vi på neurologmottagningen i Angered med Theo och där kommer vi få hjälp med hans utveckling och även habilitering så Theo kan börja på dagis snart. Det kändes himla bra i mamma hjärtat efter vi hade varit där faktiskt. Samtidigt som verkligheten börjar att komma i fatt nu.

BVC

Idag ska vi till bvc och kolla läget. Theo ska vägas, mätas och få sprutor och Jonte ska vägas och mätas. Det ska bli intressant att se vad dom har att säga. Troligt vis som vanligt att Theo väger för lite och att han är liten. Men men så länge han äter och är nöjd är mamma det med.

Igår var vi på lanvetter och välkomnade hem min bonus syster som bott i USA men flyttar hem nu. Sen var även min bonus mamma med henne.


Morfar visar Jonte hur man viftar med flaggorna i fall Eva och Tina skulle glömt hur dom såg ut.Men Jonte hade inte så stor lust att vifta


Theo passade på att ta av sig skorna så dom höll vi på att tappa bort


Så kom  dom äntligen Tina och hunden Tiny


Eva med kissen biggie

Det var första gången vi träffade Tina men tyvärr han vi inte ses så länge. Men vid påsk hoppas jag vi hinner träffas lite mera.

Urk!!!

Det blir aldrig som man tänkt sig.
Denna helgen som skulle bli så bra slutade i total pankaka.
Så himla tråkigt när planer man har/haft inte kan utföras.
Men men sånt som händer för hoppningsvis kommer det nya tillfällen.


Jontes stammis ställe. Han ligger och kikar på tvättmaskinen på behörigt avstånd. Den kan ju börja cetrifugera.
Han passa även på att ta sig en liten tupplur. Det är ju lite hypnotiserande att kolla på tvättmaskinen.


Min alldeles egena lilla pirat 

Grått och trist

Det var värst vad grått och trist det var ute och till råga på det regnar det med.
Kan det bli mer deprimerande?

Igår var jag då återigen på sjukan nu för att nya prover skulle tas. Jag fick sitta och vänta 45 min innan jag ens kom fram till kassan och kunde anmäla mig. Sen fick jag vänta ytligare 20 min innan jag kom in. Han som stack mig (eller snarare henom) var nog jäkligt nervös för han stack långt ner på fingret mellan fingertoppen och första vecket. Inget jag rekomenderar det gjorde ont som tusan och det värker fortfarande. Dessutom när jag väl kom upp till doktorn 2 timmar senare sa han att proverna var förstörda. Så då fick jag åter igen hoppa upp i den röda stolen som jag tillbringade hela sommaren i. Det va en déjà vu upplevelse kan jag lova.
Så jag fick inte veta vad det nya värdet var medans jag var där. För det tar 2 timmar för proverna att bli klara.Men doktorn ringde senare för att meddela att mitt nya värde var 350. Hur bra som helst och ingen kan vara lyckligare än mig.
Dock har jag börjat känna av mitt ärr efter operationen så han skulle skicka en remiss till plastiken så får vi se vad det går att göra åt det.

Helg

Japp då var det helg igen. Känns konstigt att tiden går så himla fort.

Det hinner knappt vara vecka innan det blir helg igen. Men det kanske beror på att man inte har så stor dagskoll längre. Varje dag känns som ledig lördag. men för hoppningsvis kommer det bli lite ordning sen när jag börjar jobba igen.

Igår hade vi trevligt besök av grannarna långt in på små timmarna. Jonte höll på att skrämma skitslaget på Stino när han kom upp knallandes mitt i natten. Troligen väckt av vår diskution.

Idag var vi på kalas hos Pelle som fyllde 1. Det var jätte roligt. Jonte blev helt såld på dom små kycklingarna och fick till och med hålla och gosa. Han var så söt. Elina tyckte däremot att han var lite pestig som lekte med hennes grejer och tyckte vi skulle åka hem efter en stund. Haha så sött.

Nu sitter jag här i min "nästan" ensamhet med godiset som blev kvar igår och funderar på vad jag ska hitta på. M är och bowlar med några kompisar och kidsen sover.


Den norska tv:n är nästan lika bra som den riktiga *asg*


RSS 2.0