Inskrivning

Idag kommer jag skrivas in på avdelning 353B. Dom kommer ta lite prover och så antar jag.

Imorgon ska jag dit å få dropp och likaså på söndag innan vi åker upp å lämnar Jonte och Theo. På söndag är även min stora plutt 2 år redan. Hur gick det till?

Måndagen kommer användas som reserv dag om jag måste få mera dropp. Sen kanske jag blir inlaggd men det beror på när operationen kommer ske.Ena armen efter vaccinationen


Andra armen behöver jag tillägga att dom kändes en del.


Mitt stora charmtroll


Mitt lilla charmtroll som övar på att kräls som bara den. Rumpan är allt uppe å viftar i luften så nu ska han bara få kläm på hur man ska göra sen är det slut på friden från hans sida.


Min schyssta tvål som jag gjorde igår. Den är mörkt lila och genomskinlig sen mellan lagrena ligger det en döskalle charm som syns rätt dåligt på bilden men den finns där.

Om en vecka..

Opereras jag. Japp vet dock inte vilken tid än. Om ag har tur kommer jag få sova hemma mellan måndag till tisdag. Har jag otur kommer jag få sova på sjukan. Men det har jag ju gjort förr.
Igår träffade jag kirurgteamet en läkare, sköterska och narkosläkare som gick igenom vad som skulle hända. Men helt ärlig fick jag inte så mycket mer klarhet i saken. När jag skulle ta blodprov lyckades damen som tog provet fastna med kanylen så det blev en lång rispa. Det är ju bara att skratta åt det sen när hon väl är klar så hon att hon inte kände blodådern hon stack i utan chansade för efter alla mina ärr borde den ju va där. Tur i oturen så lyckades hon det spruta på bra.

Jag lyckades få fram att det kommer va ca 7 pers i rummet under min operation och att jag kommer få morfinpump. Jag kommer inte få nogon ryggmärgsbedövning för om jag mot förmodan skulle börja blöda i ryggen kan det innebära att jag blir förlamad och det klarar jag mig fint utan.

Något possetivt är att jag äntligen har hittat en jacka. Nu hoppas jag bara att den passa oxå annars kommer jag gråta blod.


Theolito

Igår va vi på plastiken med Theo och dom kommer försöka operera bort bulorna innan han börjar på dagis. Så det kommer bli en operation för hans del i vår. Det känns bra mycket läskigare att han ska ligga under kniven än mig. Fast min operation är bra mycket mer omfattande. Det är ju inte direkt en leverfläck som ska bort som vissa tycks tro =O/

Ja fy men jag hoppas att det är det sista i raden med operationer för min familj. För nu är jag uppless på det här.

Färdig buzzat

Nu är jag klar med testet för Neutrogena Visibly Clear Spot Stress Control och alla som testat som jag pratar med har tyckt att det vart ganska svidande och uttorkande. Dom är inte speciellt imponerade. Själv blev jag rätt besviken jag med. Jag fick ju både scrub, ansiktsvatten och moisturiser. Ja det hjälpte mot pormaskar men jag som nästan inte har några finnar fick mera och sen blev jag jätte torr speciellt runt munnen så det såg ut som jag dreglat. Inte jätte hot direkt.

Detta är faktiskt inget jag skulle lägga pengar på men jag är glad för att fått testa.

Andra bullar

I lördags bakade jag bullar när pojken var borta på annat. Men dom blev snustorra. Vet inte vad som gick snet men något va de ju. Så nu tvingar vi i oss dom. Till och med Jonte tvekar. Men dom va i alla fall goda ny gjorda eller va säger du Stino.

Idag när jag lämnade Jonte på dagis var hans avdelning låst. Hmm va fan har jag missat nu tänkte jag. Men det visade sig att några j***a idioter hade krossat två rutor så matsalsdelen gick inte att vistas i. Så hela morgonen hade dom fått sopa glas. Jag fattar inte varför man måste förstöra så. Fet är så himla onödigt. Gör något vettigt med era liv i stället och sluta förstöra för andra.
Jag måste ju passa på att tipsa om Gothia Ink blogg. Så sjukt rolig läsning och bra uppdatering. Samtidigt bra fakta och insyn från tattuerare. Sen så tycker jag ni ska passa på att kika på Stinos gadd. Sjukt snygg och välgjord. Tommy är riktigt duktig. 

(hoppas det är oki om jag lägger ut länken annars är det bara att säga till så tar jag bort den)Gekås

Igår var vi i ullared och shoppade. Jag kan säga som så vi var långt ifrån ensamma. Fy fan va folk det var. Riktigt riktigt trångt och svårt att ta sig fram. För första gången i hela mitt liv fick vi stå i kö för att komma in. Inte för att det var speciellt lång kö.
Jag skippade hela damavdelningen för där gick  kanppt att röra sig. Det va till och med riktigt jobbigt. Jag skulle ju införskaffa en jacka men de va bara bäbisstorlekar kvar. Så e de när man har lite kraftigare benstomme än resterande. Men en klänning till Stino lyckades jag i vart fall hitta =O)
Annars införskaffades en helt ny garderob till jonte. 3 byxor 2 tröjor 2 t-shirtar och 3 strunpor. Välbehövligt. Sen köptes en del julklappar. Långt ifrån alla.
Sen var jag ju givet på  panduro o ch införskaffade lite grejer.

Theo har nu mera två tänder i nederkäken och satans vad vassa dom är. Man får passa sig så han inte bits. Jonte har redan kommit på att det inte är så smart att stoppa in fingrarna i Theos mun.

Färdig

Nu har jag buzzat klart med pampers blöjorna. Dom som Jonte fick testa. Dom är faktiskt riktigt bra. Skitbra uppsugningsförmåga. Men som vanligt är ju pampers inte priset ute i affärerna värda enligt mig. Speciellt inte när man har en skit unge som Jonte som måste byta blöja ganska många gånger under dagen. Så jag håller mig till det gamla vanilga.
Men det är roligt att testa och se vad man tycker. Jag kan i vilket fall som helst rekomendera dom för jag tyckte dom helt klart var bra.


Nu var datumet bestämt

Den 2/11 kommer jag att opereras. Men innan dess ska jag få dropp i tre dagar i rad. Det känns skönt sammtidigt som jag är skit nervös. Mest för att jag är rätt säker på att det kommer göra ont. ONT som fan dessutom. Men det är ju inte direkt sokm att jag har något val. Jag måste ju så då är det bara bita ihop.

Jontes födelsedag kommer spenderas först på sjukan för att få dropp sen i bilen till falköping för att lämna Theo hos mamma sen vidare till tidaholm för att lämna Jonte hos pappa ocb Eva sen vidare hem för min och Mikaels del. Inte direkt den födelsedagen jag hade hoppas på att ge min son ='O(
Sen kommer dom att få vara där i en vecka medans jag är på sjukan och kommer hem. Så jag hinner vila upp mig å ha ont ifred.

Den 25 ska jag träffa narkosläkare och sjuksköterskor och även få se avdelningen och gå igenom vad dom kommer göra under operatinen. Det skulle tydligen ta mellan 4-5 timmar. Fy fan så då blir det återigen en dag på sjukan.Mor och son


Medans jag var ute i köket och fyllde på Jontes nappflaska passade han på att smygmata Theo och när jag kom ut i vardagsrummet såg han ut som han ade hittat på hyss. Gullungen min.

En dag närmare

För varje dag som går kommer jag närmare operationen på gott och ont givetvis. Skönt att bli av med bekymmret och få det ur världen. Men nu börjar jag bli nervös. Det känns jobbigt att behöva vara utan mina barn ännu mera för att jag är sjuk. Att inte kunna ta hand om dom.
Kravet jag ställer på mig själv att vara stark och supermamma. Men någonstans långt långt där inne fattar jag ju givetvis att det inte går som nyopererad och dålig. Men jag gillar inte alls faktan jag måste inse.
Jag hoppas bara att allt kommer gå bra och att allt ska lösa sig till det bästa för mina pojkar.

Hur kommer det sig att världen kan vara så orättvis. I alla dess former. Varför råkar en del ut för en massa olycka medans andra tycks drabbas av bara lycka. Hur fungerar den gallringen och hur ställer man sig i den rätta kön?
År 2010 skulle bli ett bra år. Jag trodde inte att det kunde bli värre än 2009 men ack så fel jag hade. 2010 har vart det värsta året i mitt liv. Bortsett från att Theo kom givetvis för det är lyckan i mitt liv min älskade lilla familj utan den är jag inget.                                                        Ni är mitt allt

Operation

Igår var jag och träffade kirurgen. Jag fick inget bestämmt datum men han kunde säga att det skulle ske första eller andra veckan i november i vart fall. Så nu går jag fortgarande här och väntar på ett datum. Han kunde oxå säga att dom kommer göra ett snitt så det blir ingen titthålsoperation som mina läkare trott från början. Ett snitt mellan 20-30cm Fy vad läskigt. Men men jag får ta det som det kommer de e ju inte direkt som att jag har ett annat val.

Idag fick jag även ta mitt dropp 2 dagar innan jag egentligen skulle haft det men när dom röda prickarna kommer då vet jag att värdena är låga. Så igår låg dom på 15-16 och tills idag har dom ju givetvis sjunkt ännu mer. Tur att dom är snälla och trevliga på mottagningen så mina 2-3timmar som jag blir sittandes där går rätt snabbt.

mjälte.
Här är en bild på vart mjälten sitter
RSS 2.0