28 dagar kvar

Jag fick gå själv på föräldragruppen idag för Mikael hann inte tbax till den. Å shit vad stela personer. Idag har vi pratat om amning och hur man knyter an till barnet. Som vanligt hade inte någon några frågor. Så när BM pratat klart frågar hon om vi vill veta vad det är som händer i hjärnan och vilka hormoner som bildas vid amning. Som vanligt ingen som säger något. Då frågar jag lite skojfriskt att det är väl samma som händer hos kor. Då ler hon liye och säger jajamänssan bra säger jag då e jag nöjd. Ingen rör en min. Inte ens ett litet skratt kan dom bjuda på.
Så nästa gång ska VI ta med fikat innan har det vart BM så hon säger fint att vi skulle prata ihop oss. Ingen säger något. Jag sitter tyst och tänker att nu för en gångs skull ska jag inte vara den första som säger något. Men när det har vart tyst i närmare en kvart och BM frågar för 5 gången om vi kommit fram till något. Säger jag att jag kan ta med mig kladdkaka men undrar om det är någon som är allergisk mot något. Alla skakar på huvudet. En HALVTIMMA senare erbjuder sig en annan att ta med bullar men dom andra två paren sitter fortfarande tysta. Det var i slutet ingen mer som hade erbjudit sig att delta.
Det värsta av allt är att det kommer att vara BVC gruppen oxå alltså barngruppen. Är det lika tyst då så skiter jag fan i att gå dit.

I morgon kanske min jobbarkompis kommer och hälsar på. Vi får väl se. Hon är inte den bästa på att planera så hon kan lika väl glömt at vi har pratat om det.

Jag å Linda var å shopade förut på öb å willys men det var jätte urplockat men mat har jag i vart fall fått hem nu å det är jätte skönt att inte behöva oroa sig för det något mer.

Nu blir det nog till attsnutta kudden..

29 dagar kvar

Nedräkningen går sakta men säkert. 29 dagar är inte alls lång tid. Men ska man tro min kära syster yster ska det inte ens ta så lång tid.

Hon tror nämligen att det lilla livet kommer att ploppa ut den 25/10 kl 13:49
Hon har planerat hela min förlossning den kommer att se ut så här (enligt min syster alltså):
Vattnet kommer gå 05:54
Sen kommer värkarna
Ta en taxi till sjukan ojoj ajaj
Syrgas som bedövning (tror jag väljer lustgas i stället)
Ingen annan bedövning krävs eftersom jag har så breda höfter
13:00 sätter det fart på riktigt
49 minuter senare är det lilla livet ute
Vikt: 3895 g
Längd: 51,3 cm
Sen kommer vi att åka hem den 26/10 på förmiddagen så att dom kan komma å hälsa på.
Allt kommer att gå fin fint

Problemet är bara att jag vet inte riktigt om jag vill att min förlossning ska gå till på detta vis. Vi får väl se om hon har rätt. Sjukt rolig historia i vart fall. Fantasi är inget vi lider brist på i min familj i vart fall. Tur att man har fantasin i bland de blir så mycket roligare då.

Jag har gjort min gipsmage i dag men tyvärr var jag tvungen att göra den själv för min pojk var tvungen att dra till mammsen å pappsen. Men den blev väl så där. Inte illa för att ha gjort den själv. Tyvärr så sackade magen ihop lite på gips magen så den är inte riktigt så rund och stor som den bör vara men men det är väl smällar man får ta. Nu måste jag bara hitta en färg som vi ska måla den i. Jag drömde att jag målade den pärlemovit men det är nog inget alternativ. Vi får se. Måste pallra mig iväg till panduro och kolla lite.

I morgon blir det föräldragrupp å förhoppningsvis är Mikael tillbaka till dess. Efter det ska jag leka med Linda jag hoppas på att vi kan åka å handla grejer på willys. Men vi får väl se. Det skulle inte vara så roligt om det behövdes göras det första av allt efter BB. Tur att jag har Linda på många olika sätt.31 dagar kvar

Man mår som man förtjänar brukar det heta. Jag vet inte riktigt vad jag har gjort för att förtjäna att må så här men något ont måste de ju vara. Vissa andra vet jag precis varför dom mår som dom gör =P
Ja det är nu andra dygnet i rad som jag inte sovit ordentligt på. Jag somnade väl ett bra tag efter Mikael kom hem å det var vid 4 å nu är jag vaken kl 9. Inte många timmars sömn där inte.
De värker som fan i ryggen och de känns lite som håll i magen. Vetti fan men onte gör det. Hoppas bara att det går över.

Vissa saker tror man först på när man ser dom. Tro mig detta var inget undantag =P
Vi får väl se vad dagen har att bjuda på.

V:19

V:23

V:27

V:30

V:33

V:34

V:35
32 dagar kvar

Man kan verkligen undra vad jag höll på med i natt. Jag vaknade 03:45 och gick på toa sen så klart gick jag och la mig igen men de gick verkligen inte att somna om jag var jätte trött men sammtidigt hungrig och hade en underlig känsla i magen. Jag låg där och tänkte hoppas verkligen inte i natt. Så efter en timmas vridande å vändande bestämmde jag mig för att de e ju inte direkt någon ide att ligga kvar i sängen så jag gick upp å satte mig i soffan. Å där satt jag i ännu en timma till för då skulle Mikael gå upp för att jobba. Så när han väl var uppe gjorde jag mig två mackor å lite te å efter Mikael gått till jobbet kröp jag ner i sängen å det tog en evighet att somna igen. Men somna det gjorde jag.

Känner mig sliten som fan så det kommer nog krävas mycket spackel för att se anständig ut idag. Om några timmar ska jag å Stino in till staden och sedan vidare till backaplan. Hoppas bara att dom har dom skorna jag har tittat på.33dagar kvar...

Att skriva ett förlossningsbrev är fan inte lätt. Hur ska man veta vad man vill när man aldrig har gjort det förut? Vissa saker är lätt. Som bedövning å vad man absolut inte vill. De finns ju vissa sådana saker. Eftersom jag är en planerings människa har jag jätte svårtför mitt brav. Jag gillar inte att vara oförberred. Men hur fan förberreder man sig för något som inte ens kan beskrivas med ord? Jag får nog försöka att släppa på tyglarna lite och hoppas på det bästa.

I morgon är det löning å jisses vad den är efterlängtad. Jag ska gå till apoteket och köpa gips sen ska jag åka till skopunkten jag har hittat några skor där som jag vill ha. Sen hoppas jag på att kunna övertala svärföräldrarna att vi ska åka till ullared innom snar framtid. Men det kanske inte blir så lätt.

Ju mer dagarna går desto mer omobil blir jag. Jag å Stino var ute en sväng med Willma och det fick jag ångra bittert på kvällen. Shit vad min rygg å höfter värkte. Jag börjar faktiskt ledsna, nu tycker jag att det kan bli dax. Men vi får väl se.

Det har efter frågats mag bilder å här kommer dom:V:35+2


V:35+2

34 dagar kvar

Nu är det bara snart en månad kvar. De e verkligen inte långt. Börjar att få lite ångest nu. Lite som när man ska till tandläkaren. Man vet att det är något man måste göra men man vill helst slippa. Jag tror att när det väl är dags kommer jag att tycka fan inte idag å gud va jobbigt. Det kommer även massa konstiga funderingar. Man ska ju ta sig till förlossningen själv å då måste man ju ringa taxi. å om det då läcker massa fostervatten får jag ju ta med en sjujävla massa handdukar så man slipper betala rengöringen av taxin sen.
Dessutom håller dom på att bygga om på östra så det för tydligen ett jävla liv där. Men då kommer ju alla åka till möndal i stället å visst de hade ju så klart vart bättre men va fan då är oddsen ännu mindre att Mikael kommer få vara kvar. Oddsen på östra är oxå små men bättre eftrersom att dom bygger om. Som ni förstår kommer jag nog allt att tänka gud va jobbigt inte i dag. Men men ut måste den ju.

Igår bestämde jag mig för att ta ett litet bad men de blev massvis av bubblor nästan så att det svämmade över å tur va väl de. För ungefär 10 min efter att jag krypit ner i badet så kom Stino å ville sällskapa lite så hon satt där på mitt badrumsgolv medans jag låg i badkaret. Tur att man inte är pryd alltså. De e ju hon som får se mig som jag är skapt så de e hon som får men för livet inte jag. Efter badet gick vi ut med Willma å jag måste nog erkänna att hur gärna jag nu än vill ha hund så är det rätt skönt att slippa gå ut mitt i natten när det är kolsvart ute. Men när man är två är det inte så hemskt å tur är ju att Willma är stor å skräckinjagande ( nästan i vart fall )

Nopp nu har jag skrivit massa skit så nu ska jag roa mig med annat...

Trök

Våran föräldragrupp är så grymt tråkig att det finns nästan inte. Ingen säger något och bm hon är så seriös att det nästan smärtar om hon försöker skämta. Idag har vi gått igenom komplikationer som jag tycker är grymt jobbigt att bara tänka på å det gör ju inte saken bättre när hon inte ens kan le lite emellanåt. Å visst jag har hundra frågor men saken är den att händer det så händer det. Då får vi ta hand om det då. Lite så känner jag.
Nästa gång ska vi prata om amning och hur man skapar relation med barnet. Hoppas bara att det blir mer prat då å inte så många pinsamt tysta stunder.

Nu har Mikael gjort köttfärssås å spagetti så nu blir det mat.

MVC

Ja idag har vi vart på MVC och allt såg jätte bra ut. Mitt järnvärde låg på 120 å förra gången jag var där var det 110 så det hade stigit av sig självt. Ja var lite orolig att hon skulle säga att jag skulle äta 2 järntabletter i stället för en men det slipper ja ju nu. Magen hade växt den med hela 34 cm. Å tro det eller ej men huvudet låg faktiskt neråt å var bara lite rukbart. Det kunnde jag aldrig tro så som den lille lever där inne. Så hon trodde att i slutet av denna veckan eller början av nästa så skulle magen åka ner. Det ser jag verkligen fram emot för att ha livmodertappen mellan revbenen är inte så skönt.  


Så i morgon ska vi tbax till den otroligt trista föräldragruppen. Inget jag ser fram emot men det kan nog vara nyttigt att gå dit i vart fall.

Hicka?

Jag tror att det är det mitt lilla monster lider av. På natten och morgonen är det värst. Hela magen vibbrerar och det ser nästan ut som jag har ett jätte stort hjärta i magen. För det rör sig ju ryttmiskt. Jag vet inte vad som är normalt eller inte hur ofta bäbisar i magen kan ha hicka. Men på natten är det j*vligt störande. Vaknar man inte för att man behöver gå på toa så är det för att du vibbrerar.

Idag händer inte mycket kanske blir till att städa lite smått här hemma. Men mer action än så blir det inte. Jag är en aningens avis på alla mina kära vänner som har eller ska åka till ullared. Det känns som att alla kommer iväg dit utan jag. Buhu jag bara längtar till Mikael tagit det där körkortet. Då är i vart fall en stor del löst. Men vi får väl se om vi kommer iväg innan förlossningen. De e ju inte så kul å gå där nere en vecka innan.

äta lite frukost kanske står på menyn
Tänkvärt:


                              http://www.youtube.com/watch?v=9Wk38bW8whc

Höst

Ja nu har hösten kommit även till gbg. Kallt som fan är det men för min del gör de inget jag svettas ju som en gris ändå så.

Igår var Linda här vi tittade på hennes kort som hon hade framkallat 321 eller något i den stilen i vart fall var det en jävla massa. Sen åt vi våfflor men de visade sig att Linda inte åt det så hon fick äta kladdkaka istället.

Idag ska jag in till staden å träffa pappa. Jag är lite nervös faktiskt för han ska ha med sig sin nya "vän". Så vi får väl se. Sen ska vi gå å äta på resturang är tanken i vart fall.

Kanske kommer lite uppdateringar sen...


Här är vagnbilderna som jag lovade

Uppdatering:

Nu var man hemma ifrån staden. Det var trevligt att träffa pappa och hans vän. hon var inte så hemsk som jag hade trott. Men det är ju lite svårt att avgöra när man träffas första gången. Jag å pappa var på Indiska å där hittade pappa ett fat som han skulle kvalitets "kolla" jag kan säga att vi försvan illa kvikt där ifrån när han snabbt insåg att det inte fans någon kvalitet =) Sen när vi var inne på chilli åkte en stor svart vas ner och gick i tusen bitar. Då säger snabbt pappas vän "ja det var i alla fall inte mitt fel" högt och tydligt. Å nej det var faktiskt inte hennes fel.
Sen åt vi middag på jensens buffhus hur gött som helst. Sen gick deras tåg.
Så nu sitter man åter här hemma.

Nu ska jag gå å bädda rent i min säng för andra dagen irad. För det jag bäddade med igår luktar inpyrd rök ifrån gamla lägenheten där ventilen ifrån grannen gick direkt in i våra garderober URK.40 dagar kvar

Mikael hade tydligen svårt att somna igår för han sa att det lät som jag försökte andas in hela venedig. Men det blir faktiskt lätt så när man nästan inte får någon luft.

Jag vill bara grattulera Linda till dom tre segrarna igår. Å ja jag var faktiskt j*vligt trött igår. Annars vet du att jag hade tagit dig =P Stino tittade ner en sväng men då hade vi redan spelat klart så det blev lite tjöt å slapp tittande på tv. Jag å Stino ska ut å svänga våra lurviga i spenaten ihop med Willma. Hoppas bara att det inte hinner bli regn tills dess.

De är ett stort problem med vårat internet. Jag har jätte svårt att lämna en komentar till både Pingu och Emma. Det är väldigt störande och i bland kommer jag inte ens in på sidan så jag kan läsa. Vet inte varför det är så men det är ju grymt störande. Kan kanske vara för att ni två använder en annan blogger men det borde ju inte vara pga det tycker man ju.

Nu ska jag gå å bädda iordning vagnen. Kommer nog lite bilder senare.

Sooo long..

41 dagar kvar

Än så länge ligger knodden fortfarande kvar uppe i lungorna. Så jag hoppas snart att den vänder på sig. För det är faktiskt rätt svårt att andas.

V:35 (34+1)
Medelvikten är 2.5 kg och längden 46 cm. Längden på lårbenet är 66 mm. Huden är täckt av ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar huden i fostervattnet. Navelsträngen är nästan en halv meter lång. Den är snurrad som en telefonsladd, elastisk och stark. Den allra sista delen av graviditeten närmar sig. Hos förstföderskan har barnet oftast lagt sig med huvudet fixerat ner i bäckenet. Det kan vara en av anledningarna till att det inte rör sig på samma sätt som tidigare. Det har inte längre samma svängrum. Barnet ökar i vikt med mellan 25 och 30 gram per dag och det börjar bli rejält trångt. Det räcker med att du känner liv varje dag. Många tycker att barnet har mer bestämda perioder, vanligen kvällstid, när det är som livligast.

Snart kommer Linda å då kan turneringen börja. Jag ringde Stino å frågade om hon ville va med men hon har ju vart på klass resa så hon va rätt trött. Så vi får väl se om hon dycker upp. De e ju inte jätte långt mellan oss.
Mikaels farmor och farfar har vart här och fisken blev jätte god. Jag han tyvärr inte göra kladdkakan så jag tänkte att jag kanske hinner med det innan Linda kommer. Vi får se.

Nu blir det lite recept jakt.

Min kära vän

De finns mycket jag kan inom musik men tyvärr måste jag erkänna att det finns en som är grymmare än mig. Bebben hittade ju självklart låten jag letade efter "Brainpool - In a box to you" http://www.youtube.com/watch?v=XDKqkUnc020
Låter inte riktigt som jag vill minnas den men det är defenitivt rätt. Tack åter igen.

Idag har vi vart på föräldragruppen. Man kände sig rätt malplacerad kan jag ju säga. Bara 30+ å så vi. 4 par och ingen som hade en enda fråga. Ena tjejen såg man knapt att hon var gravid och hon satt å jämrade sig för att hon var så orolig inför förlossningen, en annan tjej hon hade redan 2 barn sedan innan å den tredje tjejen hon såg helt sprickfärdig ut men hon skulle inte ha förrän i november å sen var det ju jag. Så nu måste jag gå dit tre gånger till å hålla god min. Shit de kommer inte bli lätt.

Linda ringde å frågade om jag ville göra henne sällskap på Willys å de kunde jag ju ställa upp på. Så vi gick å spana lite. Så i morgon när Mikael är på fotboll blir det buzzz turnering hemma hos mig. Men innan det ska Mikaels farmor och farfar komma på besök. Jag ska försöka mig på att göra fisk. Det händer inte för ofta vill jag lova.

Nu ska jag se om det finns något annat att spana på.Sjuk?

Jag vet inte riktigt om jag är det. Jag har inte sovit en blund inatt. För en gångs skull var det faktiskt inte knoddens fel utan jag kunde bara inte sova. Sen när jag väl gick upp mådde jag jätte illa. Men jag trodde att det var för att jag var hungrig. Så när jag hade ätit så satte jag igång med att diska men då började det flimmra framför ögonen och hela världen blev svart. Så det blev till att snabbt ta sig till sängen och där blev det till att ta en liten lur på en timma. Min förhoppning var ju så klart att jag skulle vakna och må mycket bättre. Men icke. Känner mig fortfarande illa mående å svimfärdig så de blir nog till att krypa ner i sängen igen å vänta på att Mikael kommer hem med colan.

Det tråkiga är ju bara att jag hade sett fram emot att åka till vårgårda och spendera dagen med Mikaels mamma. Men det får bli en annan dag. Hoppas nu på att jag mår bra i morgon för föräldragruppen känns inte så bra att missa...

Nu blir det kurering som gäller...

Musikproblem

Åter igen letar jag efter en låt som man gick och nynnade på när man var yngre. Jag vet tyvärr inte vad låten heter eller artisten för den delen. Men någon annan vänlig själ kanske vet. En textrad går så här i vart fall.
I gonna send my heart in a box to you.
Någon som vet?

Idag har jag vart inne i staden en snabbis och möt Mikaels kusin hans tjej och deras son. Men som sagt var det en snabbis för sen skulle Mikael iväg och bowla. Jag hade gärna oxå följt med men jag blev inte ens tillfrågad så då fick det allt va. Men med facit i hand va nog det bäst för jag fick ta barnvagnen på vagnen hem å sen hade jag rätt ont i ryggen. Så bowla med min rygg kunde nog slutat illa. Men nu är vagnen hemma i vart fall. Stino å jag använde våra musels och bar upp den till lägenheten och plockade i sär och försökte att förtå oss på den. Jag tror att vi fick en lite bättre kläm på det.

I morgon bär det av till vårgårda för jag å Mikaels mamma ska gå å kolla på vad Mikael kallar gammal lump (begagnade grejer). Tänkte att dom kanske hade lite roliga baby grejer. Vi får väl se vad jag kommer hem med.
På tisadag är första dagen med föräldragruppen. Det ska bli spännande. Fast samtidigt lite nervös man vill ju inte framstå som en idiot. Jeje de löser sig nog i slutändan.

En inte så inteligent vän frågade mig hur lång tid det tog efter förlossningen innan barnet öppnade ögonen? HAN trodde att det tog en vecka. När jag snällt förklarade hur det låg till (till och med utan att skratta en enda gång) blev han helt stum. Sen sa han hur kommer det sig att du vet så mycket?

Fundera ett tag på det du...

Jag vill ha lite sömn...

Japp i natt var det minssan inget undantag. Bortsett från att det tog evigheter att somna, somna om å åter somna om. Dessutom vaknade jag kl 10 och insåg ganska snabbt att tåget skulle gå om två minuter. Meningen var ju att vi skulle åka till Herrljunga och grabbarna skulle titta på IFK matchen men nu får dom titta på var sitt håll i stället. Mikael ska åka dit sen men eftersom jag inte kan sova där är de inte så stor ide att följa med längre. Så frågan är då vad jag ska hitta på i kväll?

I morgon när Mikael kommer hem igen har han barnvagnen med sig. Han ska ta den på tåget. Det ska bli väldigt intressant och se hur det går. Han måste nästan åka med regina tågen för jag har aldrig riktigt fattat hur man ska kunna ta barnvagnen på intercitytågen. Konstigt de där att helt plötsligt behöva tänka på sådanna saker.


43 dagar kvar

Ibland blir jag bara så himla trött. När man har gått å lagt sig för att sova hoppas man verkligen på att just få sova. Inte på att behöva vakna två timmar sedan för att vara jätte kissenödig. Sen håller det på så hela natten. Knodden vet verkligen vart min blåsa sitter. Mitt sömnpass börjar vid 06:00 å fortsätter om jag har tur till 13:00. Men oftast har man ju andra saker planerade än att ligga å sova hela dagen.

Idag var det prat om att vi skulle åka å bada men det verkar som Stino hade planer på annat håll. Men i slutändan var det nog Mikael som var mest sugen på att bada så vi får väl se vad han säger när han kommer hem.
Nu har i vart fall mina paket kommit ifrån ellos så dom ska jag gå å hämta sen. Hoppas bara att överkasstet är så fint som det var på bilden. Det är nackdelen med postorder.

Nopp nu blir det nog lite frukost...

Tvätt...

Japp idag har jag tvättat knoddens saker. Så nu har jag fått lite insikt i vad som saknas. Byxor och tröjor inga boddys. Men vi skulle nog åka till Ullared snart. Så jag hoppas att jag hittar något där.

Ibland funderar jag på om det verkligen är hälsosamt att vara gravid. Jag som är en otrolig känslo människa kan bli jätte ledssen bara jag tittar på extrem home makover. Å visst kan man bli det IBLAND men inte jämt. Om känslorna smittar kommer våran unge vara jätte känslig. Tur att ingen ser mig när jag sitter i ett hörn å lipar å känner mig allmänt patetisk. Tur är även att jag inte har lätt att bli så arg. Visst händer det men jag får inga otroliga utbrott.

I morgon var det fredag och vad jag vet händer inte ett skit. Tänkte att jag med skulle göra en gips mage men jag tror nog att jag väntar lite till. Ni som vet hur lång tid tar det innan det torkar?


Snyggingen i kostym

Slappis dag

48 dagar kvar till beräknad förlossning. Tiden den närmar sig men nu är nästan allt inköpt. Inhandlade lite baby stuff igår på coop dom hade jätte mycket rabbater så de passade ju mig skit bra. Nu väntar jag mest på att få hem vagnen så jag kan tvätta och fixa iordning den. Sen tror jag faktiskt att det mesta är fixat.

I morgon ska jag tvätta alla babykläder så dom är rena oxå. Men efter tre intensiva shopingdagar förtjänar jag en slappis dag idag. Jag ska verkligen inte göra ett skit. Tyvärr blir ju det oxå lite trist i längden men jag blir nog lite pysslig i så fall. Mikael är å jobbar å Stino är på vift. Linda drog hem till sin mammut igår så jag får allt roa mig själv.

Tänkte göra ett nytt försök med bilderna idag. Hoppas verkligen att det funkar. Jag har ju fått iordning på designen på bloggen det är bara lite fin schysteringar som saknas men det kommer, det kommer.

Jag bjuder på en slappis bild av mig själv


V:34


Gratis packetet från PAMPERS

Spjälsängen är bäddad och klar


Skötbordet är påfyllt å klart

Pampers

På pampers hemsida kan man beställa ett gratis paket som man får gå å hämta i närmaste babyproffsen affär. Så det tvingade jag med Stino å Linda på igår fast det blev ju så klart lite annat span oxå. Men nu börjar saker kännas lite mer klara. Jag å Stino ska åka till IKEA igen för att köpa en badbalja som vi glömde att köpa i lördas och lite andra saker. Men vi får se när vi kommer iväg. Om någon timma eller så.

Nu börjar det verkligen att bli höst löven börjar att bli gul/röda och det är varmt ena stunden och kalt andra. Tur att man är gravid och är påverkad av alla lyckohormoner så man slipper höst deppet. Det hade vart roligt att shopa nya kläder inför hösten för det har ju kommit in massa stickade saker som jag r jätte förtjust i men det är inte lätt att hitta något när man har en mage som tar plats oxå och man själv gått ner i vikt. Så jag får nog vänta tills den lilla har bestämt sig för att se dagsljuset.

Nu börjar folket i min närhet tycka att det tar för lång tid för det lilla livet att komma ut. Mikael framför allt han ville helst att den skulle kommit i går. Stino och Thommy går oxå å tjatar. Ska jag vara ärlig vill jag allt oxå ha ut det lilla livet. Fast samtidigt känns det rätt bra när den är där den är. Tungt börjar det i vart fall bli. Men den har inte plaserat sig i rätt läge än. Den har bosatt sig uppe i mina revben och sparkar och lever. i bland när man sitter ner är det knappt att man får någon luft alls. Jagg hoppas bara att den bestämmer sig för att vandra neråt snart.

Eftersom det tar en hel evighet att ladda upp bilder så får vi ta det en annan dag...

Fin besök

Japp min kära syster kom igår och stannade tills idag. Hon å hennes vän. Vi har vart på stan hela dagen och jisses vad ont i fötterna jag har nu. Det är svårt att tro att lite ojämn viktfördelning kan göra så mycket.  Jag hittade i vart fall en jätte söt overall som knodden ska ha sen. Å även en t-shirt till mig. Det var jätte trevligt att ha Sarha här men hon är ju fan som en duracellkanin hon bara går å går. Jag tror att jag är ett jävla B batteri ifrån IKEA för min energi tar slut väldigt fort. Men det är en otrolig gåva som hon har och som jag beundrar. Hon tror att jag tycker att hon är jobbig å visst ibland är det sant. Men oftast är jag mest road över hennes överskotts energi. Dig har man aldrig tråkigt med =P

När jag kom hem idag hade Mikael vart jätte duktig och skruvat ihop spjälsängen och bäddat den, satt upp hatthyllan flyttat ut datorn till vardagsrummet och grejat som tusan. Så nu är det jätte fint här. Vi var nämligen på IKEA med Mikaels mamma å pappa igår så vi fick köpt sängen och lite annat. Dom hade även med sig ett skötbord så nu är det bara att fylla på med dom grejerna. så är knodden välkommen att komma när som helst sen.

I morgon ska jag försöka göra ett sista försök att designa min blogg. Visst kan man som gravid bli otroligt förbannad men eftersom det i normala fall tar väldigt lång tid för mig att bli det. Händer det väldigt sällan. Men när saker inte går som jag vill och det håller på att jävlas då rinner bägaren verkligen över å då vill inte ens Mikael vara i min närhet. Men jag ska göra ett tappert försök i mogon oxå men funkar inte skiten då, då skiter jag fan i`t.
53 dagar kvar

Tiden den går bara fortare å fortare. Det käns som det var igår jag gjorde det första gravtestet och fick fullständig panik. men saker och ting har ju löst sig fint. Så jag hoppas att det kommer att göra det i framtiden med. Ni kanske har funderat på hur min räkning kan skilja sig lite. Å jag frågade BM om det. För på MVC räknar dom på ett sätt och om man tittar på sidor på internet räknar dom på ett annat. Så enligt MVC är jag i vecka 32+3 men om man kollar på exempelvis Liberos hemsida är jag i vecka 33.

"På MVC räknar vi graviditetsveckorna med start från första dagen på din senaste menstruation, därför att det är på det sättet de flesta läkare räknar numera. Även om den uppskattade dagen för befruktning egentligen är den dagen du först blev gravid, räknar de flesta människor inte graviditeten från det datumet därför att det inte finns något sätt som man säkert kan veta vilken dag du verkligen hade ägglossning och blev gravid. Så de flesta medicinskt utbildade tar den enkla vägen och går tillbaka till den första dagen för din senaste menstruation -- ett datum som de flesta kvinnor med säkerhet kan peka ut. de räknar sedan framåt 40 veckor från den dagen för att finna förlossningsdatumet."

Men ju mer jag försöker att fatta räkningen desto mer frustrerad blir jag. Men det är ju trots inte mer än ett datum. Knodden kommer när den vill så är det ju bara det e ju inte direkt ett brev på posten som man vet exakt när det kommer.

Det visade sig nu att min kära far å hans "vän" bestämt sig för att inte komma i helgen. Men de gör inte mig något för i stället kommer min syster å hennes vän. Känns skönt att för en gångs skull kunna vara den som hjälper istället för att bli hjälpt. Ibland skulle jag bara vilja ta dig under mina vingar och göma dig tills världen blir en bättre plats. Men tyvärr funkar det inte så.

54 dagar kvar...

Internet verkar leva sitt eget liv. För er som tänker på att byta eller skaffa internet välj inte observera INTE universal telecom dom suger. För det första tar det en hel evighet innan man får det sen när det väl kommer är det ett rent helvete att få det att funka å när man väl fått det till det så funkar inte skiten som den ska i vart fall. Så idag ringde Mikael till telia oki dyrt jag vet men där vet man i vart fall vad man får å vad man kan begära. Men tydligen kommer det att ta tre månader för dom att byta å fixa allt. Så nu kommer vi få sitta med det här jävla skit nätet i tre månader till.

Jag har målat klart byrån nu men tyvärr var inte all gammal lack borta så den nya blev lite flammig men shit the same de ser lite fräckt ut. Så nu måste bara Mikaels mamma å pappa vilja komma på besök så vi kan åka å handla babysängen å dom grejerna som saknas. Men det kommer nog ske inom snar framtid hoppas jag på. Spjälsängen har jag ju tänkt att måla å om jag ska hinna det måste det ske snart.

Mikael är hemma och är sjuk. Han blev jatte förkyld efter helgens bravader så nu kommer han att vara hemma med mig hela veckan. Haha det var längesedan det bara var jag å han som kunde gå å slappa ihop å 'än så länge har vi inte åkt i luven på varandra.

På fredag kommer kanske min pappa med sin nya "vän". Det käns lite nervöst de e första gången jag träffar henne och om hon är minsta lik dom andra vänner min pappa har haft kommer de nog bli en väldigt lång fredag och lördag. Men jag hoppas inte det. Sen är de ju faktiskt min pappas vän så jag behöver ju inte nödvändigt vis gilla henne huvudsaken är att pappa är glad. Vi får väl se vad det är för mähä denna gången.

Nu blir det nog snart mat för min del. Potatis kasler å sås. Mums

Det kom blod till och med...


Japp för alla er som lyssnade på mamma mu när ni var små vet att det måste man sätta plåster på. Tyvärr höll inte plåstret så nu kommer jag få ett fult ärr till. Jag drog med Stino till sahlgrenska idag för att jag skulle ta massa koagulations tester. Så dom tog lite blodprover och blödnings tid. Sen ställde dom massa konstiga frågor om hur böjbar min kropp var och om jag hade haft benbrott å gejer å om mina föräldrar hade överdriven rörlighet. Skulle inte tro de va. Men sen fick jag träffa en läkare som frågade ännu mera frågor men då skickade jag iväg Stino till cafeterian så hon fick lite kaffe i sig. Hoppas nu att dom har alla prover å sånt så det inte blir problem sen vid förlossningen. Tur att jag har Stino hon får vara lite extra Mikael när han inte kan vara med för han jobbar. Linda erbjöd sig igår men sen ångrade hon sig.
Nu håller jag på å tvättar Knoddens saker så att det bara är att bädda iordning när vi väl fått hem sängen. Hoppas att det blir snart. Jag har lite planer på att måla byrån som knodden ska ha sen nu när det är fint väder å allt för då slipper jag ju göra det inne.

I morgon är det MVC som gäller för i morgon går jag in i vecka 33 jisses vad tiden går. Sjuksköterskan frågade mig om det verkligen bodde något inne i min mage. Jag har ju ingen bamse mage att skryta med direkt fast de e rätt skönt de med faktiskt. Jag ligger ju än så länge bara plus 3kg.

Tack för en trevlig kväll igår Linda med kräftor och räker å grejer. De va jätte gott.

Nu ska jag nog plocka ut byrån på balkongen och sätta igång =)

Magen vecka 32+6. Fina bristningar va??? Jag bjuder på dom de e ingen ide att dölja den bistra sanningen :,(

RSS 2.0