Nu börjar det kännas

ja nu börjar det kännas i kroppen och i huvudet att man är tvåbarns mamma. Speciellt nu när Jonte är sjuk. Han är så himla gnällig å terroristig rent ut sagt. Han gör bara hyss. Troligtvis eftersom han är understimullerad. Det ska bli så skönt när han kan gå till dagis igen. Han behöver verkligen det.


Så när klockan var 12 hade jag gett upp. På med ytterkläderna och ut med barn och bollen. Det var mycket uppskattat dock regnade så det blev inte jätte länge. Sen gick vi till affären och apoteket.


Tänkte jag skulle visa gipsmagen. kolla vilken skilldnad det var på magarna dom är gjorda i samma månad. Theos mage var en hängbuk.


Så här blev den i vart fall


Jonte har kommit på att man kan spegla sig i vetrinskåpet så där spenderar han mycket tid. Tyvärr bankar han på glaset och jag är en aningens rädd att det kommer gå sönder.


Theo och farsan sitter å kikar på fotoll

Röntgen

Japp idag infann sig jag och Theo på barnröntgen klockan 7 i morse. Efter endast två timmars sömn i natt. Jonte har lyckats smitta Theo med sin dunder förkyldning så han har jätte svårt att andas och hostar. inget kul alls. Men röntgen gick jätte bra. Han såg så liten ut i den där stora apparaten å lite tårar kom ju givetvis. Det skar lite i mitt mammahjärta. Men tur att Theo är så snäll han låg där och sov under hela tiden det tog nästan 45 min.
Så nu ska läkarna kika på bilderna och sedan får vi veta vad nästa steg blir.
Jag hoppas på att dom kan ta bort skönhetsmissarna  innan sommaren.
Det är bulorna dom inte vet vad det är för något så därför behövde det röntgas


Mjölkstockning

Gör faktiskt inte så ont men fy fan va jag mår kass. Feber ont i huvudet, yr, allmänt seg. Det underlättar ju inte att Jonte är vrålförkyld och super gnällig stackarn. Tacka fan för att Mikael är ledig nu i två dagar. I morgon blir det tvätt och sedan ska vi ta en tripp till ikea är det tänkt men det blir nog i kållered å då håller jag alla tummar jag har för att dom har blomlådan inne. Jag kollade lagerstatusen och enligt den ska det finnas 50 men den har ju ljugit förr.


Jonte snackar med mormor i telefonen


Hjälper till att dammsuga lite när man smulat ner hela golvet


Sjukling

Åter igen har Jonte blivit sjuk. Stackarn har haft feber och är jätte snorig. Igår när han vaknade hade han prickar över hela kroppen men idag är dom nästan borta. Hoppas förkyldningen oxå är borta snart.

The har vart så duktig så i går natt sov han 6 timmar i sträck å i natt sov han 7. Men vi sover fortfarande på soffan eftersom Jonte sover så dåligt och vaknar av minsta ljud men vi får nog snart fltta in i sovrummet igen och Jonte till sitt rum.

Varför kan ingen skänka mig lite pengar. Jag har hittat så mycket kläder jag vill köpa men de kostar ju som sagt pengar. Det får väl bli att spara så man kanske kan köpa lite av de.


Världens snällaste storebror

Terapitränat

Igår va jag och Theo på BVC nu väger klumpen 435?g och är 54cm och i övrigt var allt bra. Sen när vi var klara där bestämmde jag mig för att vi skulle åka in till stan. Ni som känner mig vet att jag åker ALDRIG in till stan själv. Det är en av mina största fobier. Det är jätte jobbigt och panikladdat.
Väl framme i stan börjar Theo gråta och paniken kommer smygande men jag lyckas få honom att somna om så vi styr till hm i nordstan eftersom jag hade pressentkort där. Åter igen ni som känner mig vet att jag kan gå i en affär å kika och plocka på mig kläder men sen går jag aldrig och provar dom utan istället hänger tillbaka dom. Men igår så provade jag kläderna och köpte dom till och med. Jag kände mig så himla nöjd när jag gick därifrån. Men när jag skulle betala skakade jag som ett asklöv.
Så det blev ett par nya jeans en tshirt en trekvartströja och en kortärmad kofta. Jonte fick ett par nya byxor och Theo ett starpaket i blått och rött med en val på.

Sen bar det av till ikea men det verkar som att hela sveriges befolkning vill ha exakt samma blommlåda som jag gått å sucktat efter. Irriterande som fan. Men jag hoppas dom får in det igen.

Cirre bilden är speciellt för dig
Jonte lär sig äta själv. Frågan är dock ibland hur mycket som hamnar där det ska

Hemma å vi lever

Haha i allra högsta grad lever vi. Först paja vårat internet å sen har vi vart hos mamma i helgen.
Hur mysigt som helst att få vaa med mamma å umgås medmin stora syster för min minsa var i danmark på träningsläger. Vi var även en sväng hos min pappa och hälsade på. Det har blivit så fint och mysigt där sedan det kom in en kvinna i huset. Tack Eva.

Jonte sov hos Moster Sarha hela helgen och det hade gått jätte bra. Skönt att få busa med någon som har lika mycket energi som han. Jag och Mikael är ju mer åt det lugna hållet. Tack Sarha för hjälpen.

Nu får bilderna tala.


Jag tvinga pappa att byta blöja å så illa gick det inte. Han klarade det gallant


Pappas Eva


Jonte gick hårt åt moster


Mormor fick oxå lite bus

Ny frilla


Jontes nya frilla. Han ser skit cool ut. Han tyckte inte ens rakapparaten va lite läskig. Han satt jätte still och va super duktig. Mohawk


Jonte pussar gärna på lillebror


Här ser ni hudflikarna. Den 27/4 ska vi till röntgen jag och Theo då ska vi vara där 07:15 uppe på östra. Verkligen vad jag ser fram emot *not*. Men de e väl bara gilla läget och hoppas på att han snart får bort dom. Under den som sitter på näsan är oxå en bula sen har han en liten bula i pannan. Det är dom de ska röntga. Så får vi se vad det kan va för bulor.
Sen fick vi tid för nytt hörselprov nu på torsdag så de e bara hålla tummarna för att han hör denna gången.

Fin fint väder

Idag drog jag med mig pojkarna och Stino ut i det fina vädret för en liten promenix och bus. Uppskattat av alla.


Jonte plockar sten till Stino


Busar lite med Stino


Mamma misshandel


Såhär hysterisk blir jag på min son ibland

I morgon ska vi i väg å väga Theo och be till gudarna att han gått upp i vikt.
Mycket bekymmer med lillkillen. Vi väntar på remiss till skiktröntgen för utväxterna i ansiktet och sen en remiss till hörselmottagningen för att se om det är något fel på höger örat. ='O(

Mina underbara söner


Theo i babysittern. Han gillar å sitta där  så länge brorsan håller sig undanannars blir det en skakig upplevelse


Jonte använder babysittern som fotölj


Jonte har lärt sig hur man klättrar upp på stolana i köket. INTE BRA


Ett härligt bad mycket välbehövligt

Jonte älskar sin lillebror


Jonte tycker Theo behöver en puss av apan


Man kan gunga sin bror i babysittern tyvärr går det rätt vårdslöst till.

Förlossnings berättelse OBS! långt

2010.03.22
09:14
Inskrivning på special förlossningen öppen 3 cm
09:45 CTG sätts och allt är normalt
10:15 Syntocinondropp påbörjas med 20ml/h
10:53 Droppet höjs till 40ml/h
11:15 Droppet höjs till 60ml/h
12:10 Droppet höjs till 80ml/h öppen 3 cm
12:12 Skalpelektrod sätts jag byter ställning till stående
12:30 Jag börjar med lustgas byter ställning till liggande igen
13:55 Syntocinondroppet avslutas och Theo föds
13:58 Donerat navelsträngsblod till nationella navelsträngsblodbanken
14:15 bedövning för stygn sätts och blir sydd
15:38 Flyttar vi till special bb
17:50 Får vi äntligen ett rum på bb
2010.03.23
15:50
Srivs vi ut ifrån bb

Det var så komiskt för på söndagen den 21 gick vattnet vid 11 och då åkte vi iin till förlossningen och där fick vi en otrevlig barnmorska som inte riktigt lyssnade och när jag frågade vad man gjorde om inte värkarna satte igång så sa hon bara att vi kan ta de sen. Rätt som det är blir hon kallad till ett annat rum och sedan såg vi inte mer av henne. Senare blev vi utskrivna och hemskickade utan  svar på frågan.
På kvällen vid 9 ringer dom ifrån förlossningen och frågar om jag hade fått några värkar vilket jag inte hade. Då fick jag två alternativ antingen komma in dagen efter för igångsättning eller så bara för en undersökning och invänta värkar. Men både jag och mikael (som förövrigt låg och sov så jag fick väcka honom och fråga vad han tyckte) ville få ut vårat lilla liv så vi bestämde att åka in för igångsättning. När jag påpekade att jag frågat när vi var inne sa hon att de va henne jag pratade med nu. Ha va bra så man kan ju hoppas at hon fatta piken. 

På morgonen vid 8 ringer jag förlossningen och där tycker dom det är väldigt märkligt att jag ska bli igångsatt för de har dom inga jornaler på att det skulle vara en igångsättning men vi får komma in i vart fall.
Vi blir skickade till specialförlossningen för att fördela patienterna lite.
När vi kommer in träffar vi barnmorskan som vi hade som föräldragruppsledare när vi väntade Jonte tyvärr fick vi inte henne.

När väl värkstimulerande droppet är satt händer inte mycket jag ligger i sängen och Mikael läser infopärmen högt för mig. Men sen när dom kommer in och vill sätta skalpelektroden så ber dom mig att stå lite och då mina vänner får jag riktigt ordentliga värkar som när man har så ont i magen och bara vill lägga sig ner i fosterställning så efter att ha ståt i en halvtimma var jag tvungen att lägga mig ner och börja med lustgasen. Barnmorske studenten sitter och frågar lite frågor och tjötar lite skit. Sen kommer maten in men jag gav bort den till Mikael barnmorskan och studenten säger att dom måste  till ett möte men dom kommer tbax om ca en timma. Sen kommer det in någon som ställer massa frågor om navelblodsdonation och de ville jag ju ge. Men jag kan inte riktigt prata så jag ger tummen upp och hon tittar frågande på Mikael som säger att ja de vill hon. Tanten frågar åter igen är du säker och jag visar ännu tydligare med tummen och Mikael säger bara JA hon är säker. Sen kommer det in en annan barnmorska som pratar lite sen dröjer det inte länge förän hela rummet är fullt med folk. Där sitter Mikael med gaffeln i handen och fattar inget. Han frågar vad som händer och barnmorskan svarar att nu blir det bäbis vill du vara med?
Jag säger ju bara det att det var tur att den där andra barnmorskan kom när hon gjorde annars hade det blivit bäbis utan att någon vart där och hjälpt mig. Jag kunde inte säga ett ord så de gick inte ropa på Mikael heller.
Ibland har man tur.

Sen när vi ska flyttas till bb visar det sig att det inte finns något rum så vi blir inskickade i undersökningsrummet med gynstol och hela kitet. Så vi går å sätter oss i sällskapsrummet (precis vad du vill när du är ny förlöst jag lovar) sen visar det sig att dom missat att jag vill att Mikael ska sova hos mig så först fixar dom det för att efter en timma säga att det inte gick att fixa. Så jag fick dela rum med en annan. Medans Theo låg och skrek hela natten låg hon och knarrade i sin säng.

Sen dagen efter när vi skulle bli utskrivna så fick läkaren springa iväg på ett akut larm och sedan när vi väl fick undersöka Theo så var det lite papper som vi skulle ha med oss som vi fick vänta 1 ½ timma på för att få.
Så hade de bara gått smidigare på bb hade vi vart hemma vid 2 tiden i stället för 5.


Så himla otur

Igår kom min minsta syster och stannade här tills idag. De va riktigt mysigt att ha henne här. Jonte tyckte oxå det va roligt att monster kom.  Synd bara att det var så kort.

Idag har jag å mina småkillar testat nya vagnen och jag måste allt säga att den är himla smidig. Så lätt att köra. Dock tror jag att de e lite olika med luft i däcken för den gungade lite när vi var ute. Mikael får fixa de sen. Men givetvis började de ju att regna när vi kom ut som tur va var vi och köpte ett regnskydd i förgår. När vi kom tbax hem hade ju givetvis killarna somnat så det blev till att först bära upp maten sen jonte och sist Theo och sen va snabb som attans och köra in vagnen dit den ska och låsa fast den och sen springa upp till mina sovande killar. De va ett mäck men de funkade de med.
Jonte har ju slutat att sova på dagarna annars men går man upp 7 och härjar runt så de klart man blir trött.


Theo o ch Hannie


Jonte och Hannie


RSS 2.0