Trevlig helg

I fredags var jag själv med barna för Mikael jobbade och sedan var han på personalfest. Så det var mitt fredagsmys det.

I lördags var jag åter själv med huliganerna för Mikael hjälpte sina farföräldrar att flytta å senare på kvällen tog han med sig herrljunga gänget ner för lite lördagsmys i stället. Hur trevligt som helst. Stino och Thommy tittade ner en stund oxå. Stackars Robban fick helt ofrivilligt vara uppe med mig och Theo till 3 på natten.


Söndagen/morsdag började kl 7 för min del då Theo tyckte det var dags att kliva upp. Jag dock var inte riktigt så frisk på den iden. Dock var mina småkillar lite trötta dagen efter.


Det här med sömn är en bristvara för min del. Det käns som man går i ständig koma. Jag är inte trött eller ja inte vad jag känner avi vart fall. Men någonstans så förstår ju även jag att min kropp är det. Jag har verkligen blånärken och blodprickar över hela kroppen. Jag blöder näsblod bara av att nudda näsan så i morgon är det jag som ringer VC och bokar en tid. För i morgon är Mikael hemma och kan passa Jonte i vart fall.


Avslutar med denna härliga bild. Jonte leker med bervinkastet och Wilma är jätte nyfiken med Jontes överförtjusan jösses vad han skrattade

Skadeglädje

En konstig känsla infann sig idag efter telefonsamtalet med läkare. En känsla av makt och fruktan. En känsla som sällan riktas mot mig eller infiner sig i samma mening som mig. Men idag visade det sig att jag hade mer pondus än jag trott. För den där läkaren som vi haft på hudkliniken pratade jag med i fredags för en vecka sen. Då sa jag vänligt MEN bestämt precis vad hon utsatte oss för. Så mycket oro helt i onödan och så alla dessa bortförklaringar. Jag var så himla arg.

Men idag ringde en annan läkare och jag hörde i undertonen att hon laddat för detta samtalet hon hade redan taggarna ut som om jag var en otrevlig person att tala med. Hon den andra läkaren hade bett henne ringa mig så hon slapp. För vi har ju uppenbara komunikationsproblem. Ja sa jag och jag vill inte ha något mer med henne att göra vi förstår ju inte varandra. Nej läkare nr1 hade tydligen mått dåligt hela helgen pga vårat samtal. Jaha synd om henne jag tänker inte be om ursäkt för jag har inte gjort något fel. Är det någonsom ska be om ursäkt är det hon.

I vilket fall som helst var allt som det skulle. Det i hjärnan är en fettvävnad och absolut inget konstigt. Inget att oroa sig för om andra ord. Dom skintagsen i ansiktet ska vi på en bedömning på öron näsa hals den 7 och sen efter det hoppas jag att dom tar bort den i näsan.

Evig väntan...


Skolkis dag.

Ja idag har Jonte skolkat från dagis och vart hemma och hjälpt sin mamma och tvätta. Så nu har jag rena kläder att ta på mig inför min lilla tripp i morgon.
Jag måste bara ringa till vårdcentralen och boka tid för blödartest. Det har uppkommit en himla massa blåmärken på min kropp samt en massa blodbristningar. Det ser typ ut som sånna blodprickar man får vid sugmärken. Fast på mig sitter dom lite varstans och oftast inte i grupp. Mest har jag på fötterna vad nu det ska betyda. Men med tanke på min bakgrund hoppas jag inte att det är något allvarligt.


Testar solbriller på Maxi

Skit fredag

Tanken med denna helgen var att jag skulle åka upp till Falköping en snabbis och lämnat Jonte och sedan åka hem igen för att jag å Mikael skulle få lite egentid och hinna prata lite och jag en sovmorgon. Men så blev det inte.
Shit jag tror allt som unde gå fel gick rent ut sagt åt helvete. När jag äntligen skulle  gå på tåget så hade en ledning slagits ut av åskan så det var bara att gå hem till mamma för att sova där och ta tåget hem på lördagen. Våran tilltänkta slappis/mysdag.
Men så blev det inte heller för mamma vaknade med världens migränanfall så de va bara att ta med all pakning och barn igen. Ner till syster för att spendera dagen för att sedan äntligen få bege sig hem.
Hoppade av i vårgårda för att sedan bege oss och spontan grilla med gänget i Herrljung. Tur att det var något trevligt i allt det otrevliga.
Dessutom  ser jag helt misshandlad ut. Jag har feta blåmärken över hela kroppen. Det ser ut som jag gått en ordentlig rond.

Idag har vi vart ute och lekt på lekparken hela familjen.

 

Svårt att låta bli

Igår måndags var vi och tog bort bandaget ifrån Jontes tå och allt såg fint ut. Så nu kan han bada igen och tur är väl det när man vart och lekt i sandlådan.

Det tycks som att solen inte hittar frammellan alla moln på himlen. I vart fall inte här. Det räker att man visar sig ute så kommer dom. Så himla trist jag vill ju ha sommar och sol. men varmt är det i vart fall.

Theo tycks ha satt i system att sova hela dagarna och vara vaken på natten nu i två dagars tid har jag vart vaken ifrån 8:00-4:00 och det tar på krafterna de ska gudarna veta. Det är väldigt frustrerande när skrickperioderna kommer fram emot 12-1 på natten då man bara vill sova. Det är som han tycker det är jobbigt att vara vaken när Jonte är det för så fort Jonte somnat för natten så vaknar Theo. Hmm undrar hur jag ska lyckas vända detta.

Jonte har väldigt svårt att låta sin lillebror vara ifred:Jag har även försökt börjat på Theos babyalbum men de går väldigt sakta måste jag säga tid att sitta med det är det ju en viss brist på.År 2010 års album är oxå påbörjat

   

En trevlig gårdag

Igr var Linda här på besök jag har inte träffat henne sen före jul så det va jätte roligt. Vi var ute på en liten promenix å sen lekte vi med Jonte på lekplatsen men han ville bara gunga hela tiden. Tyvärr glömde jag ju kameran så inga bilder blev det.

Än så länge idag har vi hunnit brottats, bakat bullar och myst med lillebror. Vi får se vad som sker när Mikael kommer hem ifrån jobbet.
Jonte har dille på att gå runt i våra skor först hade han hämtat Lindas


Ooo jjääää


När han var liten fick han allt plats


Det är värre nuTur att Mikael har pondus när en annan saknar

Mikael ringde till avdelningen idag och ifrågasatte vad hon sagt till mig igår. Och enligt henne så det hon ville ha sagt till mig igår var att vi inte hade något att oroa oss för. Men det var som Mikael sa det var inte vad du sa till min flickvän igår när ni säger att ni hittat en avvikelse i våran sons hjärna.
Så himla klantigt. Om dom nu hittat något kunde dom ju hållt käft tills dom pratat med neurologen och vetat vad det var. Men istället släpper dom en sån bomb som om man inte gått å oroat sig innan.
Men nu visade det sig att det var en fettvävnad som tydligen skulle vara där och inget att oroa sig för. Men för säkerhets skull skulle dom ha ett möte i nästa vecka med alla inblandade läkare. Sen ska dom ta bort den skintagen i näsan och skicka den på annalys och sen utgå därifrån.

På måndag ska vi till kirurgin och ta bort bandaget på Jontes fot å nu håller vi tummarna för att det läkt som det ska. Annars vet jag inte vad jag gör.

Sist men inte minst en mycket glädjande nyhet. Ett stort grattis Pingu och Patrik som väntar Pontus syskon.

Mycket funderingar

Stackars Jonte hade jätte ont i sin tå i natt så nuu mera har han flyttat in mellan mig och Mikael i sängen. Roligt och försöka bli av med den vanan sen igen *djup suck*
Antibiotikan verkar han inte tåla så bra den heller för han spydde som en kalv här i morses.

Dom hade fått provsvaren ifrån röntgen idag och "knölarna" var bara mjuka hudförändringar så nu är det bara att vänta på remiss ifrån öron, näsa, hals för att vi ska få ta bort dom. MEN så hade dom tydligen hittat en förändring i hjärnan men inte hunnit prata med en neorolog. Det kunde vara ingenting men de visste hon inte. Så nu får vi gå runt och oroas för det i stället. Aldrig kan det bara få vara bra.


                                                                    ='O(

This day sucks!!!

Shit vilken dag. Jag har spenderat min dag ihop med Jonte och Theo på östras barnakutmottagning. Jonte fläkte sin stortånagel i fredags men då såg det inte så illa ut visst de va långt ner men de såg inte ut att vara någon faa på taket. Igår kväll var tån lite röd och i morses var tån jätte röd, varm och det hade börjat vätska sig. Så de va bara att åka in. Väl där fick Jonte bedövningssalva på foten som skulle verka i en timma och sen efter det fick han bedövningsspruta som skulle verka i några minuter och sen kom tre personer in två som var nere vid fötterna och en som satt och pratade med honom och gav honom en klubba. Sen drog dom bort hela stortå nageln.
Jag tror jag tyckte det var jobbigare än Jonte han grät bara lite när han fick sprutorna.
Men nu ikväll har han haft ont.
Givetvis var det just idag som Mikael skulle i väg till ullared med sina jobbarkompisar så vi fick va själva. Men vi överlevde det oxå. Mikael överraskade mig med att ha köpt ett jätte fint halsband med både Jontes och Theos månadssten. Så himla roligt och bli överraskad på det viset.


Jontes fot i ett jätte bandage så det blir ingen lek utomhus för vår del på ett tag =O(


Mitt fina halsband. Den gröna stenen är Jonte och den blå är Theo

Slottskogen

Idag var vi på utflykt till slottskogen. Tyvärr byggde dom om  djurens zoo så de får bli ett senare besök. Men vi kikade på dom andra djuren och den mest antusiastiska var väl jag. Jonte va trött, Theo sov och Mikael tyckte jag skulle va en pantflaska som man skruva på korken och stoppa i väskan när man inte vill  ha mer. Mitt argument till varför man ska köpa flaska i stället för burk. Men vi hade en trevlig dag tots allt.


Jonte å pappa kollar in sälarna

 
Tänk vilken balans man måste ha för att kunna sova så här


Jonte var ute på upptäcksfärd

Annorlunda

Konstigt hur två barn kan vara så annorlunda och hur kroppen kan bete sig annorlunda. Med Jonte hade jag hur mycket mjölk som helst. Det räckte han bara tog tag i bröstet så sprutade det som en fontän medans med Theo känns det som det knappt finns någon. Dom senaste dagarna har jag gett honom lite extra och han verkar mer nöjd. Men det kommer ju med sån väldans fart ur nappflaskorna så nu blir det ut på jakt efter en annan. Någon som vet någon smart napp?
Jonte vägrade att sova själv han skulle ligga och snutta hela natten brevid mig i sängen. Theo sover i sträck 6-7 timmar i sin egen säng utan att vakna.
Dom två senaste nätterna har Jonte kommit inknallandes till oss vid tre på natten. Jag hopas verkligen inte det blir en vana. Det är jobbigt som det är att kämpa för att få sömn och med den räserråttan i sängen gör inte saken lättare.

Hmm det är lite krångligt att få allt att gå ihop när dom är två. Det är svårt att vara båda till lags samtidigt.

Nu är friden slut.

Nu har Jonte kommit hem igen så nu är det full rulle igen.
Igår när vi var på Rusta hittade jag en billig kopia på escadas  rock in rio som var deras säsongs parfym 2005 den var min favorit och jag har letat så länge så nu äntligen hittade jag den för 69 kr.

Idag har vi vart på bvc hos läkaren med både Jonte och Theo Jonte fick spruta för mässlingen och vägdes och mättes. Theo vägdes och mättes han med.
Sen var vi och köpte blommor till balkongen så nu är det jätte fint där ute

Igår möttes vi av detta när vi skulle ut å köra. Vilket resulterade i en liten mindre krasch in i trotoaren

Hagel i massor. Det var som någon tömt att stort lass på bara 5 minuter såg det ut så här. Jag har aldrig sett så mycket hagel i hela mitt liv innan.
(bilden är lånad från gp)

Psykbryt

Ja psykbrytet är inte långt ifrån. Men som tur är kom svärföräldrarna som en räddare i nöden. Dom ska ha Jonte tills på tisdag. Så jag och Mikael kan få sova lite. våra kids synksover ju inte direkt. Jonte är numera vaken från halv 7 till 7-8 på kvällen. Med en eventuell vila ytters sällsynt. Theo sover hela dagarna och är vaken på kvällen/natten. Har jag tur somnar han vid 2 otur somnar han vid 4. Så här är det full rulle hela dagarna. Men tyvärr tar det ju ut sin rätt oxå.
Man känner sig som världens sämsta mamma. Jag vill ju klara ALLT, jag vill inte tycka det är jobbigt att bara få MAX 2 timmars sömn per natt. Men samtidigt är det svårt att vara super morsa, hushållerska, flickvän, kompis, och sammtidigt på bra humör och bara vara jag som jag knappt vet vem det är längre. Jag känner mig bara sur och grinig och bitter. Sån vet jag att jag inte är, det är inte jag

Så nu hoppas jag att jag får vila upp mig ordentligt och kan vara den där glada galna mamman som Jonte är van vid.

 

Så snygg med spray i håret

RSS 2.0