2010

Januari:

Hög gravid och trött. Mycket snö hade vi och Jonte började på dagis.


V:31+5

Februari:

Olidlig väntan på det lilla livet som låg i magen. Sen även efter min födelsedag. Vi beställde även en ny soffa.Mars:

Gipsmage skapades. Mamma kom och tog hand om mig och Jonte. Jag fyllde 24 och fick min grymt efterlängtade cuttlebug. Vår älskade Theo ville äntligen titta ut. Jonte fick sig en fetingbula i pannan. Vår nya soffa kom. Vi köpte ny vagnApril:

Theo fick röntga huvudet. Tröttheten börjar ta ut sin rätt. Nya hörselprov görs. Jonte fick ny frilla.Maj:

Vi är i slottskogen och kikar på djuren. Jonte fläker sin stortå nagel så illa så dom måste dra ut den. Den knäppa läkaren talar om att dom hittat en förändring i Theos hjärna som dom hittade vid röntgen. Mina första stora blåmärken börjar visa sig.Juni:

Jag blir akut inlagd på sjukan med ett trombocytvärde som inte ens är mätbart. Kortison behandlingen startar. Jag måste sluta amma. Jaqg kköper ny telefon. Kortison behandlingen funkar inget bra och jag börjar med dropp. Jonte får återigen en fetingbula i pannan. Mina barn åker på semester till falköpingJuli:

Vi var och festade i Robbans stuga på den varmaste dagen på hela året. Mina barn kommer hem igen och Jonte känner knappt igen sin mamma. Läkarna börjar tala om att operera bort min mjälte men experterna säger vänta i 3 månader. Min minsta lillasyster spelar Gothia cup. Vi säljer vår bilAugusti:

Ett fortsatt evigt springande på sjukan. Jag är på kraftansdag och blir grymt besviken. Jag träffar Anton och hans solstråle.


Kortison fet

September:

Theo får sin diagnos Pai syndrom. Operation bestäms för att ta bort min mjälte. Vi börjar kika på SOA. Jag är på spontan barrunda med Maria. Vi har namnkalas för Theo. jonte får återigen en bula i pannan. Jag blir portad från gymet av mina sjuksköterskor.Oktober:

Jag träffar kirurgen och det bestämms att min operation kommer ske i början av november. Det bestämms även att det blir snitt. Datum bestäms för operation 2/11. Vi var på plastiken med Theo och där bestämdes att det skulle bli operation innan han börjar på dagis. Jag får vaccination mot lunginflammation. Jonte fyller 2.November:

Jag blir inlagd på avd 353 B. Opereras och har ont. Men morfin är himla bra grejer det. Jag tar nya prover och dom ligger på 600 dom som inte legat över 50 på hela sommaren. Jonte får ännu en gång en bula i pannan.
Mikael fyller 26. Vi bakar dom första pepparkakorna.December:

Jag biter av min hörntand och MÅSTE gå till tandläkaren. Vi är på jul på liseberg med Mikaels mamma och pappa. Köper ny bilbarnstol. Jag var på liseberg med Robban. jontes första luciatåg. Jag får äntligen min efterlängtade gadd. Julen spenderades med dom bästa familjerna.Så gott nytt år nu alla mina kära vänner.
För egen del hoppas jag att mitt år kommer vara mycket mycket bättre än det här året. Det har inte funnits många ljusglimtar år 2010.
Jag ser fram emot beach 2011. Så nu blir det hårdträning till dess.
Vi ses nästa år

Hemma igen

Ibland blir det inte alltid som man tänkt sig. Så nu är vi hemma igen. Jonte ville inte komma till ro i sin säng i natt så han har sovit mellan mig och Mikael. Men jag har nog vart så trött så jag har inte märkt att hanlegat där i vart fall.

Julafton spenderades hemma hos mamma med Mikaels familj. Många fina klappar och jätte mysigt.


Jonte fick en bilbok av Sarha som han älskar hans första uttryck när han fick upp paketet var Ååå WowTheo fick en hopp gunga som inte riktigt föll grabben i smaken. Men med lite övning ska de nog med gå bra.

Juldagen spenderades hos pappa och Eva.


Syskonen mongo


Jonte ligger och brottas med morfar


Jonte och Theo fick varsin käpphäst i julklapp. Aha en bandyklubba tänkte Jonte =O)


Mina syskon mongo


Världens "bästa" barnvakt


Jag försökte ta ett bra kort för att ha bildbevis på hur mycket snö dom har i tidaholm men inget kunde göra bilden rättvis. Pappa och eva bor i ett hus omgiven av snömurar.

Annandagen spenderades hos mamma igen med Hannie och Sarha. Jätte fina julklappar fick vi utav alla.

Metal town kan nu mera strykas från min 25 års önskelista då jag fick biljetter i julklapp av mitt hjärta.

ÄNTLIGEN

Igår blev det då av. En aningens senare än tänkt. Men så kan det bli. Det är tur han är som han är. Igår satt jag å plågades under nålen i 1½ timma. Men nu sitter den äntligen där. Min döskalle. Den sitter på vänster underarm.Under står det ITP som står för Idiopatisk (immun) trombocytopen purpura som är min sjukdom


Idag har vi då gjort dagens onödigaste utflykt till dagis. När vi väl kom fram var det bara 3 kids för resten va hemma med magsjuka eller pga den. Så det var ju bara och ta på alla kläder igen och gå hem. Det är ju så himla roligt väder här hemma i gbg regn och blåst. Ruggigt är vad det är.


Lusse lille

Idag var vi verkligen uppe med tuppen. Jonte hade Lucia firande på sitt dagis så alla skulle vara där 7:45. Jätte mysigt med fika och grejer. jonte verkade tycka det var otäckt med alla blixtar från kamerorna så han gjorde ett tappert rymningsförsök när han väl lyckats lokalisera sin mamma. Men Den elaka dagisfröken satte stopp för det.


Jonte julfin i sin rödrutiga skjorta och döskallejeans dessutom den alldeles för lilla tomte luvan

Efter Lucia firandet var det Jontes tur att gå till tandläkaren. Där kan vi snacka om att känna sig som en kass mamma.
Har han tutte: Ja
Dricker han ur nappflaska: Ja
Äter han godis: Ja
Äter han chips och liknande: Ja
Äter han russin: Ja
Dricker han saft: Ja
Dricker han juice: Ja
Hmm men tänderna såg jätte bra ut inget att anmärka på där. Han var så duktig och gapade jätte fint.


Jonte kvalitets testar snön


Så här ser det ut mellan våra balkonger. Världens isbana. Så Stino undanber besökare som tar bakdörren för ni kommer slå ihjäl er det är bättre ni tar framdörren =OP


Sen klädde jag julgranen men var dock motarbetad av Jonte som tyckte vi skulle klä av den i stället


Å då blir man så här surTrevligt

Det var en trevlig date på liseberg igår med Robban. Det var däremot en jäkla massa folk så det tog lång tid att ta sig genom parken. Tur att det inte var så kallt igår. Mikael fick sitt julsnus men inget terapiarbete =O(
När jag kom hem möttes jag av våran lilla nattsuddare

En julklapp till mig

Idag köpte jag en julklapp till mig men ifrån mamma. En klänning jag suktat länge efter. Så nu hoppas jag bara den passar.

Klicka för att stänga fönstret

Helst av allt skulle jag ju vilja ha den helsvart. Dock fanns ju inte det så man tager...

Nu sitter jag i startgroparna och väntar på att min gubbe ska komma hem så jag kan bege mig på min date med Robban på Liseberg.Dags att fixa

Japp idag får de nog va dags att fixa i ordning här lite.
Idag kommer Stino äntligen hem. Det är konstigt på någotvis hur tomt det känns när hon inte är hemma.

Igår skulle vi åka till klädkällaren och kika lite. Dock slutade vi på backaplan 2000 kr fattigare och en Theo som sitter säkrare i bilen.
Vi köpte alltså en ny bilbarnstol. En ifrån BRIO denna gången. Eftersom vi inte är helt nöjda med Jontes från BRITAX
Det blev dock inget med klädkällaren.
Britax - Hi-Way 08 Marcel
Jontes i exakt denna färgen

Bilbarnstol BRIO Zento. Grå/svart
Exakt denna är Theos nya.Kom hem

Jag saknar dig redan fast du bara vart borta sen igår. Men det är så tråkigt här utan dig.

Jonte blev jätte glad när han kok till dagis idag och efter att vart hemma i tre veckor med oss är det inte så konstigt. Det var knappt han han att säga hejdå till sin mamma. Hoppas bara han inte blir magsjuk nu. Dom har haft det på dom andra avdelningarna.
Jul på liseberg

Hur klantig får man bli eller. Jag glömde helt kameran när vi var på liseberg. Men vi hade jätte mysigt. Vi åkte farfars bilar och sagoslottet med Jonte och det var väluppskattat vill jag lova.

Idag har jag vart på efterkontroll hos kirurgen och han kikade på ärret och sen var det bra. Det besöket tog mindre än 5 minuter.


Den mysiga stunden på golvet. Theo ligger och pillar Jonte i håret


Det slutade dock i kattastrof när Theo fick ett grabbatag i Jontes hår


Jonte leker flygplan med sin lastbil och Theo tittar mer än gärna på


En mycket trött och stelfrusen Jonte visar stolt upp sitt första åkband på liseberg
Ibland är livet snällt

Idag har jag införskaffat 3 par nya skor:

Typ sånna härTvå tröjor:Ett linne:


Fast mörkgrönt

Nu sitter jag häar och väntar på att min hårfärg ska verka klart. Där håller jag mig till det vanliga. Rött underhår och mörkbrunt överhår. Det kändes så himla skönt att få köpa nya skor och nu håller jag tummarna för att dom håller.

I morgon ska vi till liseberg med svärfar och svärmor. Det ska bli mysigt. hoppas Jonte tycker de kommer bli roligt. 
Äntligen

Äntligen tycks turen vänt en aningen i vart fall. I morgon ska jag till tandläkaren för att fixa till min halva hörntand som sitter kvar. Vi får väl se om jag svimmar i stolen eller inte. Fy fan jg är redan nervös.
Det lönade sig att operera bort mjälten på både det ena och andra sättet. jag vill åter poängtera hur viktigt det är att ha en bra försäkring när olyckan tittar fram.

Det är så kallt ute att Jonte inte ens vill gå ut. Han vill bara vara inne med mamma. Gullunge och då har vi det ändå bara 10- om man nu jämför med vad mina kära vänner har upp emot 30-. Brrr.


Jonte läser lite för Theo

Om 15 dagar händer det grejer. Något som jag har väntat på i evigheters evigheter känns det som och det är bara för mig =O)RSS 2.0