Min duktiga kille

Ojojoj idag är jag en stolt mamma. Idag ställde sig Jonathan upp alldeles själv för första gången. I sin säng. Jag satt på min sängkant och pratade med Linda i teletuten och när jag sneglar åt Jonathan som var väldigt tyst (vilket det brukar bli när det är bus på g) Står han upp å tittar på mig med ett stort flin.
Vid frukosten i morses satt han och sa Ajajaj för det är ju vad jag brukar säga varje morgon när han torterar mig =O) han fattar nog inte vad det betyder men han kan säga det. Han säger även mamamama och papapapa. Mamamama verkar han i vart fall fatta lite av för när han sitter i gåstolen så kör han fram till mig å sträcker sina armar mot mig å säger mamamama och efter ett tag om jag inte lyft upp honom byter han å säger papapapa *haha* han e så duktig.

Tyvärr sover han ju fortfarande kass. Vid 3-4 tiden vaknar han och är otröstlig så då får han komma över till oss i sängen. Men det är ändå oki eftersom jag inte ammar alls längre så är det ju den enda mysstunden som finns kvar.

På mondag blir det titthålsoperation för Mikael i hans knä. Hoppas att det går bra och att dom inte hittar några jätte problem i knät. Det känns lite läskigt men det är troligtvis värre för honom.


Tradera vinnster =O)

Idag kom några av mina tradera vinster. Så himla nöjd med mina köp fast mest nöjd är jag med mina sjalar för 34 spänn. Ibland gör man kap. Dom kostar egentligen 199kr.
Jätte fräcka frimärken var det på ett av paketen 55 och 65 öres aldrig sett de förr.


Utstansade bokstäver


Mins grymt snygga sjalar

Super nöjd med mina köp.

Ville bara tillägga att Jonathan såg på en vidio med pet shop boys på VH1 idag å jävlar va han flina. tyvärr kunde jag inte hitta musikvidion på youtube men här kommer i vart fall låten remixad:

F*ckt up

Ja de där med sovrutiner hur får man till det när en barn inte vill sova? Det undrar jag det. Nu är då klockan halv elva snart och jag har redan lagt jonathan en gång men han är åter igen uppe pigg som bara den. Han sitter å tittar på fotboll med pappa.

Annars har det inte hänt  mycket mer än att försäkringskassan borde gå i konkurs och startas om för ella systemet skriker error. Mikael är ju sjukskriven men har inte fåt några pengar så vi lever på min föräldrapenning å ni kan ju räkna ut själva att de inte blir mycket att leva för.  Dom e ju inte direkt några snabba wille som jobbar där. Så nu går vi å väntar på pengar för att kunna fortsätta leva. Vi väntar även på att mikael ska få en tid för operation för sitt knä. Att lite amatör fotboll kan gå så snett.


Mina schyssta döskalle muffins


Fottbollshulliganerna


När vi var hemma hos mamma så lärde hon Jonte att använda napp så nu kör han på det hela tiden

Jag älskar honom trotts att han inte vill sova

Vi somnade igen vid 6 på morgonen å gick upp vid 8 för då var Jonathans mamma tortyr över. En halvtimma med luggning och slag i nyllet fick räcka det måste ju finnas hår kvar till i morgon.

Jag hoppas att nattens bravader var en engångsföretelse. Men de kan man ju aldrig så noga veta.

Nu tänkte jag att jag skulle prata lite possetivt om min kära son som har lärt sig en ny grej:


Så här duktig är hanMen det blir även en hel del sånt här (Jag vet bilden är sudig men de var ju en rörelse =OP

Förgrymmade unge

ja som säkert alla kan se så är kl 05:00 just precis 05:00. Min kära son har bestämt sig för att sova är för ammatörer vi har nu vart uppe i 1½ timma jag är trött så ögonen går i kors men Jonathan är piggare än aldrig förr.
Så just nu är han till salu.

En hel natt sömn är det så mycket bigärt???

Hemma

Nu är vi hemma igen. Borta bra men hemma bäst. Tänkte att jag skulle visa veckans bravader i bilder:

 
På vägen hem till Mamma blev vi lite hungriga och stannade vid McDonalds och där fans det tydligen gler som var hungriga.

  
Det blev många promenader. Jag hade ansvar för promenaderna för Winston

     
En vesit hos Pingu, Patrik och Pontus han vi med oxå. Där var även Emma och Johan. pontus har blivit så stor. Lite mer fundersam över vem man kan bjuda på ett leende till och inte. Men de e nog rätt man kan ju inte le åt alla fula kärringar =O)

     
Konfirmationen mycket fin . Jonathan sov under hela cermonin fast vi satt precis brevis orgeln. Jonathan gillar att vara i kyrkan precis lika mycket som hans föräldrar

 
Vi kikade på när mina kära systrar tränade små kidsen och spelade match


Jonathan fick även tusentals pussar av Winston

KLICKA PÅ BILDERNA SÅ BLIR DOM STÖRRE

Soo long suckers

Japp nu drar jag till kallare breddgrader. Alltså falköping. Vet inte riktigt när jag kommer hem. Hannie banny har ju konfirmatinon (eller hur de nu stavas) så de måste man ju gå på.

Uppdaterar när jag e hemma igen...

Ny design

Efter mycket "klipp å klister" blev det en ny header och ny bakgrund. får väl se när jag ledsnar på denna. Jag vill egentligen haen bakgrund som är fast men det verkar tydligen inte funka på oss som har den här bloggen. Så man får väl nöja sig med det som funkar antar jag.

I natt sov Jonathan i sin säng hela natten för första gången någonsin. Han vaknade 3 gånger men jag har börjat köra med en metod som heter tassmetoden. Det innebär:

"Citat ifrån familjeliv:
Alltid då barnet gråter vid nattning eller vaknar på natten följer man följande rutin:
1) Lyssna först av gråten; är där pauser? tystnar den av sig själv? Ifall gråten blir mera intensiv fortsätt till steg 2
2) Sätt handen stadigt på magen/bröstkorgen/ryggen/sidan beroende på hur barnet sover; visa alltså att pappa/mamma är här men du skall sova nu. Ifall gråten tystnar håll kvar handen en stund men ta bort innan barnet somnar. Ifall gråten inte tystnar steg 3.
3) Smek barnet med stadiga, rytmiska, lugnande rörelser. Ifall gråten tystnar håll kvar handen en stund men ta bort innan barnet somnar. Ifall gråten inte tystnar steg 4.
4) Ta upp barnet i famnen och höll tight upprätt intill kroppen samt ifall barnet är hemskt ledset smek ryggen med stadiga, rytmiska och lugnande tag. Sätt ner i sängen genast då barnet är lugnt men innan det har hunnit somna. Behöll handen på en stund så att barnet känner att du är där."

Det kommer nog ta sin tid men de funkade fast jag fick "gunga" honom lite med handen å sen hålla still för att sedan ta bort den. Men vid 7 hade ja så ont i bröstet eftersom han i normala fall brukar ligga å snutta så då gick jag och hämtade honom.
 Hoppas bara att det håller i sig. Men det gäller att vara stenhård vilket inte direkt är min starka sida.


Ny möbel

Japp vi har köpt en bokhylla till lilla rummet. Hur bra som helst. nu kan jag äntligen få upp alla mina grejer. Det blev som ett helt nytt rum.


Så himla bra


Jonathan ligger under soffbordet å kikar på tv

Han håller på att få tre tänder sammtidigt så han e jäkligt gnällig och snorig som fan. Hoppas bara att det går över till i helgen när Hannie konfirmeras (eller hur de nu stavas).  Tänderna kikar ut i ena stunden för att försvinna i nästa. Jag fattar inget hur lång tid kan de ta?

Helgen är förbi.

I morgon är det måndag igen och början på ny vecka. Som komer bjuda på mer händelser än denna.

Helgen har vart lugn de har inte hänt mycke.
I fredas så var vi på Mikaels jobb och lämna in hans sjukintyg. Dom gaml tanterna blev helt överlyckliga när dom såg Jonathan. Sen på kvällen kom Robban och Veronica och hon bestämde att hon skulle gifta sig med honom när han fyllde 18. Vi åt glass å tjöt mest skit mycket trevligt som vanligt.
Lördagen var vi hos Thommys morsa och grillade de va jätte gott. Så hade jag gjort en paj till efterrätt. Sen gick jag å Stino hem till mig medans boysen var ute å svirade.
Å idag har vi inte gjort ett skit.


Smulan har hittat en ny säng


Min duktiga kille

Jonathan är i full färd med att lära sig krypa. Det går framåt i vart fall. men kräla går fortfarande snabbare. Ojoj killen börjar bli stor nu.
Däremot gick de inget vidare igår med dom nya sovrutinerna men de blir att försöka på nytt i natt. Jag är bara rädd för att det kommer ta ett tag det här.

Här kommer lite bilder på vad jag pyssla med den senaste tiden:
(klicka på bilderna så blir som större)

       Han e så duktig så

BVC besök

Japp idag blir det 6 månaderskontrollen på bvc. Det ska bli intressant att se vad dom har att säga. Bara possetiva saker hoppas vi på.

Jag tittade på sjukhuset igår om lilla Victor. Barnet som dog av cancer den 14 april. Han såg så himla stark ut. Det är tragiskt att det kan vända så. Det måste vara bland det absolut värsta som kan ända en familj. Jag läser hans mammas blogg och man kan inte låta bli och fälla tårar. Det ligger ju trots allt ganska nära det kan drabba vem som helst.
Här är adressen till hennes blogg: http://denstarkastestjarnan.blogg.se/index.html

Annars händer inte mycket Mikael är fortfarande hemma. Han har vart hemma i en månad nu. Hoppas att hans knä blir bra snart så han kan jobba lite.Den fina skjortan och byxorna som han fick av syster å hennes kille. Jonathan e jätte fin i det

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Uppdatering:

Ja nu har vi vart på bvc och Jonathan väger 8,1 kg och är 70cm lång. En riktig bjässe. Allt såg jätte bra ut han följer sin kurva jätte bra.
Agående sömnen är det bara till att vara stentuff och inte ge vika. Alltså inte plocka upp honom och inte ge honom någon mat utan att ge honom nappen och låta honom skrika tills han somnat om. 
Lättare sagt än gjort tror jag men vi får väl se hur det här kommer gå. Jag hoppas att det kommer bli bra. Jag vill ju trotts allt kunna få sova en hel natt.  

Helgen

I fredas var jag Stino, Linda och Jonathan och solade vid skolan som ligger här brevid och hade lite picknick. Jätte trevligt. Sen på kvällen kom Stino ner och i kikade på låt den rätte komma in. En jätte bra film den rekomenderar jag verkligen fast den är svensk.

I lördags var det överraskningsfest för Sandra i herrljunga så vid 6 var vi där och festade lite. Hur trevligt som helst jätte roligt att fören gångskull få va med i gemenskapen igen =O)
Tur att man har snälla vänner som säger snälla saker till en när man behöver det. Speciellt du Robban=O)
Undrar om Aronsson kommer ihåg va han sa?
Lillplutten var hos farmor och farfar under tiden och det hade gått jätte bra. Lite ledsen hade han vart men inget som inte gick att trösta
.
Det står keep on facking in the free world på pinet som robban håller upp
han tyckte att den passade till mig (han har fått den genom facket)

I söndags bar det av till Mikaels farfar och farmor och tog en fika för att sedan bege oss tillbax till vårgårda och baka pizza ihop innan hemfärd. Så vi var väl hemma vid 8.


Jonathan hjälper farfar att fixa gammel farfar ocg gammel farmors frys

Men en mycket trevlig helg har vi allt haft.

RSS 2.0