Pulka???

Jag tror Jonte har ledsnat på att inte vi har vart ute å åkt pulka så mycket. Så idag tog han saker i egena händer.Han va så söt han gick och drog den fram och tillbax i säkert en timma.

Idag kommer min kära bror. Jag har inte träffat honom på hur länge som helst. De ska bli riktigt roligt. Frågan är bara vad han kommer tycka om att sova i Jontes säng med en 7 cm maddras i?


Att de ska va så svårt

Jag å Mikael har seriösa problem med ett killnamn vi har än så länge två tänkbara namn. Det är Alexander eller  Hannes. Jag gillar hannes mer de låter mer snällt. Sen klingar de bättre med Jonathan. Men vi kikar vidare.
Idag är jag helt själv hemma Jonte e på dagis å Mikael jobbar. Fast jag ska snart hämta Jonte igen. Han är ju bara där 3 timmar om dagen.


Lurifaxen Jonte


V:31+5

Nu ska jag ner till tvättstugat å kika på när Stino testar mangeln...

Efter en dag på dagisEfter en dag på dagis borde Jonte va trött kan man tycka men filmen visar att det finns gott om energi kvar i lillkillen. Vad som dock inte syns så bra är att Jonte råkar spotta och börjar kladda med de på soffan.

Men igår hade det tydligen vart high life på Jontes avdelning för när jag kom va nästan var enda unge gnällig å ledsen medans Jonte gick där å såg väldigt trött ut men på gott humör. Så när jag plockade upp honom så suckade han (typ som dags att komma nu). Sen när vi väl var hemma deckade han på soffan och sov nästan 2½ timma. Stackarn.

Vi funderar ju på ny soffa men denna får nog duga ett tag till. I vart fall till Jonte hoppat sönder en fjäder =oS

Så himla duktig

Igår va Jontes första dag på dagis alldeles själv. Han hade vart så duktig så. Inte vart ledsen en enda gång. Skönt för mig å Mikael att veta att han tycker det är kul att gå till dagis. Dock lite segt att gå upp så tidigt utan att vi egentligen måste. Men det är ju för hans skull.

Idag är det storhandling på G för nu är det tomt här hemma. Ska bli så skönt att inte behöva äta köttfärs femtioelva dagar i rad.

Nu börjar det kännas att man har en stor mage att gå runt å bära på. De är rätt långt ner till golvet och jobbigt att resa sig ifrån soffan eller upp ur sängen för den delen. Men Jonte hjälper till att glömma att tiden går det blir bara mer märkbart att det är jobbigt att utföra vissa saker.
Halsbränna till döden har jag lyckats få med. Fy fan va de e jobbigt.

Lite segt...

Jag tänkte att jag skulle försöka mig på att byta gardiner. Alla julsaker är borta sedan länge men konstigt nog är gardinerna kvar. Så idag får dom väl åka. Sen blir det nog till att ploka lite här hemma. Dammsuga upp all sten som Mikael drar in med sina skor och som Jonte sen går å tuggar på. Så de e väl hur min dag ser ut.

Jag är nu i vecka 32 de känns väldigt konstigt att om drygt 8 veckor är jag mamma igen. Tiden har bara sprungit förbi jag har knappt hunnit tänka på det. När man väntar nr 1 planerar man redan från första stund. Jag har inte ens reflekterat över vad vi behöver införskaffa. Jag har ju allt tycker ja i vart fall. Men när tiden väl är kommen vill jag inte stå där å inte ha något. Hmm knivigt.
Än så länge har jag BARA gått upp 7 kg men jag vet ju hur det funkar poff säger de så kommer dom andra kilona sen. Ser så mycket fram emot det *ironi*


Rund i nyllet är man ju i vart fall STILIGT???

Dags för fredagsmys

Ja idag var det fredag men något mys vettifan om de blir. Alla är snoriga å jävliga. Dagis är en smittohärd. Så vi får väl se när vi blir friska. Men de va sista dagen på inskolningen idag. Så på måndag börjar allvaret då ska han dit kl 08:30 så då blir de slut med sovmorgon för vår del =O(

Idag står tvätt på agendan å sen får vi väl e vad som händer.


V:30+5


Jonte tycker det är rätt oki att handla faktiskt


Busted!!!
(jag är FAKTISKT gravid)

7 år

Igår var min och Mikaels 7 årsdag. Det känns så himla konstigt att det redan gått 7 år. Dock inte helt obemärkt men ändå tiden har gått jätte snabbt. Idag vid den här tiden ungefär talade jag om för Mikael att han gick som en gammal gubbe efter att kvällen innan sparkat på ett dörr stopp. Den komentaren sitter fortfarande fast etsad i min kära sambos huvud =O)


På påsk för 7 år sedan


Dagis och vaccination

Ja idag vaknade Jonte alldeles själv. För att gå till dagis. Jag hoppas  ju bara att det inte händer i helgen utan att vi faktiskt kan få lite sovmorgon. Tyvärr är risken liten.
Idag på dagis va vi ute ett tag men Jonte tyckte nog att de va lite för måga barn ute så han ville mest sitta åp min arm å kika. Sen va vi inne å lekte en stund men de e inte mycket action på  dagisfröknarna.

Sen var de hem å vila för att sedan bege oss till mördarcentralen och lyssna på hjärtat, mäta och kika blodet. allt såg fin fint ut. Konstigt att mitt järnvärde kan va så högt fast jag i princip glömt att äta mögeltabletterna (niferix eller va dom där järntabletterna nu heter) det låg på 127. Hjärtat slog 148/min å motet fick jag tyvärr inte reda på å jag glömde fråga.


Här kommer en mörk kort film så ni ser hur knodden lever runt där inne tyvärr är den jätte mörk men hoppas ni ser ändå

Dagis

Det har gått jätte bra på dagis. Jonte tycker det är jätte roligt och spännande. Dock inte lika roligt att bli väckt på morgonen. Man får nästan dra täcket av Mikael å Jonte på morgonen för att dom ska komma ur sängen.
Det enda problemet är att Jonte har lite svårt att dela med sig. Men de kommer nog de med. Det verkar vara ett bra dagis men många barn på lite personal. Vi får väl se hur de går.

Igår va vi i Borås på en dagsutflykt vi skulle till Halens lagershop å kika på en soffa men den va inte alls som vi trodde den skulle va så de blev inget med de. Så vi begav oss till Vårgårda i stället till Bernos möbler å hittade en jätte bra soffa. Efter det va de hem till Mikaels farmor och farfar för lite fika och umgänge.


Här händer inte mycket?!


Magen i V.29+1


Ett annat användningsområde när man tittar på TV


Jonte "hjälper" pappa att bygga på bokhyllan

I morgon börjar inskolningen på dagis för Jontes del. Det känns jätte konstigt och läskigt faktiskt. Men jag tror de är nyttigt för honom att få leka med barn i sin egen storlek.Tänkvärt...
Ingen pulka

Nopp de går segt med pulkaåkningen. Jonte håller på att få sina huggtänder så han är lagom trött å gnällig å lite feber på köpet. Han måste va frisk å kry på tisdag då han börjar dagis. Så vi får väl se hur graderna ser ut nästa vecka då Mikael tar ut sin allra första föräldravecka. Sen kommer han vara hemma till den 27 då han börjar sitt nya jobb.


Jonte "läskar" mig med sitt äpple. Om man frågar om det han äter är gott rynkar han ihop näsan på detta viset böjer huvudet bakåt å smaskar. Som haha jag har goda grejer de har inte du.


Han har fått dille på att bara äta själv nu mera så då får de bli macka till frukost i stället för gröt


Jag fick lite städ hjälp av min kära son

Grattis

Anton ringde förut och meddelade att han blivit pappa i natt. Till en liten tjej i vecka 33½. Han lät lite chokad måste jag nog säga. Stackarn de va väl inte riktigt vad dom planerat.

Det har inte blivit någon pulka åkning i dag heller. De e alldeles för kallt å Jonte har inga ordentliga vantar så vi får hoppas att graderna sjunker å att vi hinner köpa ett par rediga vantar innan snön försvinner. För idag har tempen ståt som lägst då jag kikat på 15- å då vill inte jag heller vara ute.


Scrappa

Jag har sån himla lust att scrappa men jag har helt slut på inspiration och inga kort att scrappa med för våran skrivare har blivit bengröv. Så jag ska beställa ifrån fuji film men jag måste komma upp i lite mer kort för att de ska vara värt.

Jag önskar mig så himla mycket en cuttlebug. Jag har velat ha en nu i över ett år men dom kostar ju skjortan. Så det står helt klart överst på min önskelista. Jag hittade en på tradera men de hände något mystiskt där. Först kostade den 725 och om man köpte den på en gång skulle den kosta 726 men helt plötsligt hade det priset höjts till 885 respektive 890. Hmm jag vet inte riktigt vad som hände. Sen är ju frakten på 174kr och det är den oavsett vart du beställer den ifrån eftersom den väger 5 kg. Så det handlar ju om rätt mycket pengar för en hobby.


Så här ser den ut

Första måndagen på 2010

Jag har sovit så sjukt dåligt i natt. Varför vet jag inte men jag va orolig å rastlös. Det är många saker att tänka på nu. De e mindre än 12 veckor kvar till bf. Tiden den bara springer förbi å poff sa de så fanns där helt plötsligt en stor mage oxå. Hur kom den dit så fort?


V28+1

Idag är det tänkt att vi ska gå ut å åka pulka när mannen i huset kommit hem efter jobbet. Men vi får se om han orkar. Jonte fick ju en sån fin pulka av moster Hannie i julklapp.


Fartdåre står det i bak på pulkan

Första dagen på 2010

Nytt år och nya tag. Efter alla motgångar som vi mötes av 2009 hoppas jag att det här året blir bättre.
Gårdagen var lugn och städad eftersom Jonte va hemma och Mikael skulle jobba idag. Men trevligt var det i vart fall. Robban och Mikael va här och firade med oss. Den enda dramatiken som skedde va att grann pukot sköt in en fet raket upp på en balkong. Tur i oturen så exploderade inte raketen.Jag har fått både hm och ellos katalogen och ur ellos hittade jag nog 1 grej. Men däremot hm. Det brukar oftast vara tvärt om. Men vi får väl se om jag skickar någon beställning i maj kanske. För just nu är det inte så stor ide.


V:27+5En i svart också 
Ett i svart med

RSS 2.0